Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este planul UDMR pentru alegerile parlamentare: Când se vor definitiva listele

udmr

Organizaţiile judeţene ale UDMR vor definitiva, până la data de 26 septembrie, în cadrul şedinţelor de delegaţi judeţeni, ordinea pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare, a declarat preşedinte executiv al UDMR, Kovacs Peter, conform unui comunicat remis vineri Agerpres. Potrivit sursei citate, el a menţionat că prima întrunire în acest scop are loc vineri în judeţul Sălaj.

Candidaţii UDMR Sălaj pentru Senat şi Camera Deputaţilor vor fi stabiliţi prin vot secret, a precizat Kovacs. "În procesul de desemnare a candidaţilor sprijinim oamenii noi, specialişti în diverse domenii profesionale, care au proiecte viabile, îşi asumă munca de reprezentare a comunităţii maghiare şi pot face faţă cu succes competiţiei electorale', a subliniat Kovacs Peter, conform comunicatului. Preşedintele executiv UDMR a menţionat că reacţiile din teritoriu la acest demers sunt încurajatoare, astfel încât mai multe persoane care şi-au semnalat intenţia de a candida vor fi promovate şi la nivel central. Kovacs a mai arătat că după data de 26 septembrie la finalul procedurii de desemnare a candidaţilor, UDMR va demara, în prima jumătate a lunii octombrie, etapa de strângere a semnăturilor, urmând apoi o campanie de prezentare a obiectivelor şi rezultatelor Uniunii.

O atenţie sporită va fi acordată şi mobilizării electoratului, respectiv conştientizării privind folosirea drepturilor lingvistice. La alegerile parlamentare, din partea Uniunii pot candida numai persoanele care nu au avut legături cu serviciile de informaţii. UDMR va avea candidaţi în toate judeţele ţării, inclusiv în Bucureşti şi în circumscripţiile din afara ţării, mai menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.