Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare

adeverință vaccin

Medicul Valeriu Gheorghiţă, care coordonează campania naţională de vaccinare anti-COVID, afirmă că documentul pe care îl primeşte fiecare persoană care este vaccinată împotriva COVID-19 include lotul, data până la care este valabil lotul din care face parte vaccinul inoculat şi tipul de vaccin. Documentul nu are termen de valabilitate şi nu arată cât ţine imunitatea, precizează acesta.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

„Pe adeverinţa de vaccinare se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării acelui lot de vaccin. Această adeverinţă nu are un termen de valabilitate. În momentul de faţă, această adeverinţă atestă că o persoană, la un moment dat, pe parcursul vieţii, a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu un anumit tip de vaccin şi precizează data, tipul, lotul vaccinului. Nu arată cât ţine imunitatea, este doar un document care atestă că acea persoană a fost vaccinată”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.