Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este situația în privința echipementelor de protecție ale pompierilor: Șeful DSU a dat explicații

crevedia 3

Şeful DSU Raed Arafat explică faptul că pompierii beneficiază de echipamente de protecţie, el susţinând că „nu are dreptate cel care spune că nu sunt echipamente”. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă compară echipamentele de protecţie ale pompierilor cu autovehiculele de bună calitate care, chiar dacă la impact se deformează, îi protejează pe pasageri.

„Am fost atacaţi pe echipamentele de protecţie. S-a dorit să se arate că în România nu s-au cumpărat echipamente de protecţie, că echipamentele de protecţie nu sunt bune. Staţi un pic! Numai în ultimii trei-patru ani au fost cumpărate 30.000 de echipamente de protecţie, specifice incendiilor, Nomex, pe care le îmbracă pompierii şi care limitează expunerea la foc şi au fost cumpărate aproape 20.000 de căşti, numai anul ăsta, 2023, şase mii de căşti noi au fost distribuite la pompieri. Să vii şi să spui că ţara nu cumpără echipamente de protecţie este fals. S-au cumpărat în ultimii ani şi s-au cumpărat cantităţi foarte importante de echipamente de protecţie”, a afirmat Raed Arafat, comentând reacţiile care au apărut după exploziile de la staţia GPL de la Crevedia, referitoare la intervenţia pompierilor şi la calitatea echipamentelor acestora, conform News.ro.

Acesta a explicat că inclusiv maşinile primite şi unele dintre containerele de logistică sunt dotate cu astfel de echipamente de protecţie pentru forţele de intervenţie.

„Deci nu are dreptate cel care spune că nu sunt echipamente. Acolo au fost peste o sută, o sută şi ceva de pompieri, două sute de pompieri. Au fost deteriorate, am primit raportul, vreo opt căşti, zece căşti, dar deteriorarea lor, în mare parte este externă, s-a schimbat culoarea, erau foarte aproape de flamă, un vizor de cască care s-a deteriorat, poate era foarte aproape de flamă, dar nimeni nu se întreabă: oare cei care purtau căştile au păţit ceva sau erau protejaţi de căşti?”, mai spune Arafat, care compară căştile de protecţie şi echipamentele purtate de pompieri cu autovehiculele performante, care se pot deteriora, dar protejează pasagerii.

Acesta a explicat că, atunci când se fac achiziţii de echipamente, acestea sunt verificate pentru a fi omologate.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze sau dacă privind în urmă, ar face altfel în ceea ce priveşte acţiunea de la Crevedia, Raed Arafat a răspuns că totdeauna o intervenţie poate fi mai bună, el explicând că acesta este motivul pentru care se fac analize ale unor astfel de intervenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.