Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carla Del Ponte demisionează din Comisia de anchetă a ONU pentru Siria

EUobserver
Carla Del Ponte

Fosta procuroare specializată în dosare de crime de război, Carla Del Ponte, şi-a anunţat duminică demisia din Comisia de anchetă a ONU pentru Siria, motivând-şi decizia prin faptul că activitatea acestei comisii este practic inexistentă din cauza lipsei consensului în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, informează AFP preluat de agerpres.

'Sunt frustrată. Renunţ ! Mi-am scris deja scrisoarea de demisie şi o voi trimite în zilele următoare', a spus ea într-un interviu publicat de ziarul elveţian Blick. 

Comisia ONU pentru Siria a fost creată în august 2011 de către Consiliul pentru drepturile omului, la câteva luni după începerea conflictului sirian. Carla Del Ponte - cunoscută pentru contribuţia ei în aducerea fostului preşedinte iugoslav Slobodan Milosevic în faţa justiţiei internaţionale - s-a alăturat acestei comisii în septembrie 2012. 

Prezidată de brazilianul Paulo Pinheiro, Comisia ONU pentru Siria a întocmit mai multe rapoarte, dar nu a fost niciodată autorizată de regimul de la Damasc să efectueze vreo investigaţie în Siria. 

'Nu mai pot să rămân în această comisie care nu face absolut nimic', explică în interviu Carla Del Ponte, acuzând membrii Consiliului de Securitate al ONU că 'nu vor să se facă dreptate' în Siria. 

De altfel, Comisia a cerut de mai multe ori Consiliului de Securitate să sesizeze Curtea Penală Internaţională, dar Rusia, aliata Damascului, s-a opus de fiecare dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.