Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carlos Sainz, optimist după prima victorie a celor de la Ferrari în actualul sezon

ferrari

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr (Ferrari), victorios duminică în Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore, a adus scuderiei italiene prima victorie după o secetă de 25 curse şi a pus punct hegemoniei echipei Red Bull, cu 14 victorii consecutive în acest sezon.

''Am un sentiment incredibil, a fost un weekend incredibil. Vreau să le mulţumesc tuturor de la Ferrari, pentru că au făcut acest efort uriaş pentru a întoarce lucrurile şi de a câştiga această cursă, după un start dificil de sezon. Dar acum ne-a ieşit acest weekend şi ne-a ieşit cursa. Am făcut tot ce trebuia să facem. Am făcut-o perfect şi am adus acasă un loc unu de care sunt sigur că toată Italia şi Ferrari vor fi mândre. Maşina de siguranţă ne-a forţat să intrăm la boxe mai devreme decât ne-am fi dorit, ştiam că urma o perioadă lungă cu pneurile hard. A fost destul de strâns la final'', a declarat Carlos Sainz, la prima victorie a lui Ferrari după cea a lui Charles Leclerc din iulie 2022 în Austria, conform Agerpres.

Carlos Sainz, plecat din pole position, a controlat magistral cursa de la un capăt la altul şi a luat cele mai bune decizii, cum a fost momentul în care a încetinit ritmul, pentru a-i permite lui Lando Norris (McLaren) să intre în zona DRS şi să se apere cu succes de atacurile celor două monoposturi Mercedes cu pneuri noi: ''I-am dat un pic de DRS lui Lando pentru a-l ajuta şi asta a funcţionat''.

Frederic Vasseur, directorul general al echipei Ferrari, a spus după cursă e ''mândru de ceea ce a realizat echipa în acest weekend''.

''Ştiam că am progresat aici la Singapore. Am reuşit să aducem la maximum monopostul SF-23, în parte graţie muncii excelente de la Maranello (unde e fabrica Ferrari - n.r.). Am dovedit că putem fi competitivi în calificări şi în cursă. Carlos a realizat o performanţă magistrală, a controlat mereu situaţia, mai ales în ultimele tururi când s-a asigurat inteligent că Lando Norris beneficiază de DRS pentru a se apăra contra lui George Russell (Mercedes). Suntem fericiţi de a fi prima echipă care pune capăt seriei de victorii a lui Red Bull şi că am cucerit puncte care ne permit să luptăm pentru locul doi în clasamentul constructorilor'', a subliniat Vasseur.

Campionul mondial en titre, olandezul Max Verstappen (Red Bull), a terminat pe poziţia a cincea, cea mai slabă clasare a sa în acest sezon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.