Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan a IZBUCNIT după decizia Academiei în cazul Ioniță: Instituția abilitată să se pronunțe este CNATDCU

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin ionita carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, în cazul deciziei luate de Comisia de Etică din cadrul Academiei de Poliție, care a hotărât să nu propună retragerea titlului de doctor în cazul lui Cătălin Ioniță, că instituția abilitată de stat să se pronunțe este CNATDCU, conform Mediafax.

Citește și: Motivare SURPRIZĂ a CCR pe inițiativa 'Fără Penali' - Candidaturile 'penalilor' NU vor putea fi blocate în totalitate

"Comisia de Etică, care este un roganism aflat sub tutela autonomiei universitare și cred că e bine să înțeleagă toată lumea că ministrul nu poate încălca principiul autonomiei universitare este cea care s-a pronunțat, dar cred că toată lumea interesată de funcționarea acestor structuri știe că este doar un organism în interiorul Academiei, care se pronunță prin întocmirea unor rapoarte pe niște teze de doctorat care sunt supuse verificării cu softl anti-plagiat. Instituția abilitată de stat să se pronunțe este CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare -n.r.) și, din câte știu eu, există sesizări și către această instituție și nu am niciun motiv să mă îndoiesc ăc aaceastă instituție specializată va face absolut toate verificările necesare", a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu poate stabili nici dacă există plagiat, nici dacă nu există plagiat, însă binențeles că-și dorește "ca cei care sunt responsabili de anumite fapte, care nu fac cinste și onoare uniformei, să răspundă pe măsura faptelor".

Reacția lui Carmen Dan vine după ce, joi, Comisia de Etică din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru I. Cuza" a publicat argumentele pentru care nu a propus retragerea titlului de doctor pentru directorul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță, precizând că procentul de similitudine constatat este de doar 9,22%. Mai exact, lucrarea lui Cătălin Ioniță, cu titlul „Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”, are 7.840 de rânduri care însumează un număr de 94.080 de cuvinte, iar aceste paragrafe însumează un procent de 9,22% de rânduri din totalul lucrării, procentul fiind similar și în ceea ce privește numărul de cuvinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.