Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan - Alegerile europarlamentare, o prioritate pentru oficialii UE. Trebuie să contracarăm orice imixtiune

Carmen Dan

Carmen Dan a anuntat care sunt prioritatile, in urmatoarea perioada, in exercitarea Președinției Consiliului Justiție și Afaceri Interne, mentionand ca alegerile europarlamentare sunt tratate cu o atentie deosebita de oficialii europeni pentru a se evita orice imixtiune in procesul electoral.

"În data de 7 martie, zi destinată lucrărilor pe componenta de afaceri interne, miniștrii Statelor Membre vor discuta despre următoarele teme:

- Regulamentul european privind frontierele externe și garda de coastă;

- Sistemul comun european privind azilul și relocarea,

- Cooperarea Uniunii Europene cu statele terțe,

- Răspunsul la amenințările teroriste și garantarea unui proces electoral corect, inclusiv contracararea dezinformării.

Citeste si Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'
Acest punct, legat de desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, este tratat cu prioritate de oficialii europeni.
Cu toții ne dorim ca rezultatele scrutinului să reflecte doar opțiunea persoanelor cu drept de vot și pentru asta este obligatoriu să contracarăm, la nivel european, orice imixtiune sau tentativă de influențare și manipulare a opiniei cetățenilor Uniunii", a declarat Carmen Dan.
Ministrul Afacerilor Interne sustine ca Președinția Română a Consiliului va face ultimii pași procedurali pentru închiderea dosarului privind modificarea mecanismului de protecție civilă.
"Va lua astfel ființa RescEU, un instrument care va coagula capacități pentru intervenție rapidă în cazul apariției unor dezastre naturale sau produse de om, ale căror efecte depășesc capacitatea de răspuns a unui Stat Membru.
Uniunea Europeană va avea la dispoziție o rezervă constituită din avioane de stingere a incendiilor, pompe de apă de mare capacitate, spitale mobile și echipe medicale de urgență, precum și alte mijloace pentru a răspunde unor situații precum urgențele medicale sau incidentele radiologice, nucleare, chimice și biologice", a precizat ministrul.
Ministrul a anuntat ca la nivelul Uniunii Europene va fi înființat și operaționalizat un portal european de căutare, care va permite autorităților competente să facă interogări simultane în mai multe sisteme de date ale UE.
"Concret, polițiștii din orice stat membru al UE vor putea cu o singură căutare să primească informații despre persoana verificată din toate bazele de date existente la nivelul Uniunii. Acest lucru va face mult mai ușoară depistarea persoanelor căutate pentru diferite infracțiuni și chiar a suspecților de activități din sfera terorismului și va contribui la prevenirea și combaterea migrației ilegale", arata Carmen Dan.
exercitarea Președinției Consiliului Justiție și Afaceri Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.