Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan anunță mobilizare masivă - Câți angajați MAI vor fi la datorie în ziua alegerilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Peste 50.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie cu ocazia celor două scrutine care se desfăşoară duminică - alegeri europarlamentare şi referendum, aceştia având ca atribuţii să asigure un climat de linişte şi ordine publică, protecţia secţiilor de votare în afara acestora, precum şi cercetarea incidentelor electorale, anunță agerpres.ro

De asemenea, angajaţii MAI vor asigura securitatea transportului dosarelor întocmite de birourile electorale din ţară către Biroul Electoral Central. 

Precizările au fost făcute de ministrul Carmen Dan, la şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru alegerile europarlamentare. 

"Campania electorală se va încheia sâmbătă, 25 mai, la ora 7,00. Continuarea propagandei electorale după această oră este interzisă. De la debutul campaniei electorale şi până miercuri, 22 mai, s-au desfăşurat peste 120 de manifestări electorale în Municipiul Bucureşti şi în alte 76 de localităţi din 30 de judeţe. Cele mai multe astfel de evenimente au avut loc în judeţele Ilfov, Brăila, Sibiu, Hunedoara şi Ialomiţa", a spus Carmen Dan.

VIDEO - Viorica Dăncilă, lovitură pentru Ponta și Cioloș: A crescut de peste 15 ori rata de contractare a fondurilor UE


Ea a arătat că în timpul campaniei au fost sesizate 271 de evenimente electorale, însă nu toate au fost confirmate. 

"În ceea ce priveşte modul în care a decurs campania electorală, am semnalat public o anumită acutizare a unor atitudini agresive, care nu sunt specifice şi nu trebuie să fie specifice niciunui proces electoral. Structurile MAI au constatat până acum 177 de contravenţii pentru care s-au aplicat 83 de avertismente şi amenzi în valoare de 17.800 de lei. În total, au fost sancţionate 102 persoane, unele dintre acestea au primit mai multe sancţiuni, pentru că au comis mai multe contravenţii", a precizat ministrul. 

Potrivit ministrului, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea reglementărilor privind afişajul electoral, inclusiv distrugerea afişelor electorale, iar în prezent sunt în cercetare opt infracţiuni circumscrise contextului electoral, şapte - cu autor cunoscut. 

"Am convingerea că votul se va desfăşura fără probleme şi în deplină legalitate. Fac un apel ferm la toţi participanţii la acest proces electoral să dea dovadă de corectitudine şi de bună credinţă. Mă refer aici la cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, la competitorii electorali, dar şi la alegători", a afirmat Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.