Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan cere măsuri economice odată cu prelungirea stării de urgenţă: 'Impresia generală este că guvernul PNL a abuzat de prerogativele suplimentare'

carmen dan

Carmen Dan, fost ministru de Interne, critică modul în care Guvernul Orban a acţionat în timpul stării de urgenţă. Această consideră că prelungirea stării de urgenţă fără măsuri în domeniul economic ar fi un dezastru. Fostul ministru susţine că românii nu vor accepta "lipsa de transparență, bâlbâiala și minciunile, mimarea preocupării și nerușinarea nepăsării". "Pentru toate acestea, exista termen de scadență!", afirmă Carmen Dan.

"Într-o perioadă în care cei mai mulți dintre români au mai mult timp liber decât și-ar dori chiar, platformele de socializare și vorbitul la telefon ocupă un loc important pe lista activităților cotidiene. Asta pentru că, deși starea de urgență restricționează drepturi de care ne bucurăm în condiții normale, dreptul la opinie rămâne în continuare unul fundamental pentru ființa umană, pentru oamenii din întreaga lume, deci și pentru români, mai ales astăzi, când suntem aproape toți în case. Aproape…

Pentru că sunt un om care întotdeauna a respectat regulile, am bucuria de a cunoaște foarte multe persoane de același fel: oameni cu frică de Dumnezeu, cu respect față de medici și de uniforma militară, oameni care se conformează și se adaptează cu bunăcredință noilor reguli, fie ele și temporare. Vorbesc zilnic cu oameni din țară. Mulți dintre ei însă, poate cei mai mulți, au și nemulțumiri. De fapt, au înțelegere pentru situație, nutresc frustrare pentru inegalitate și pentru dublul standard al măsurilor luate și își manifestă nemulțumirea față de cum înțeleg autoritățile centrale să gestioneze această perioadă.

Am să trec la subiect și mă alătur celor care trăiesc cele menționate mai sus. Pătrăuți (Suceava) este localitatea aflată în carantină de unde au plecat mai mulți cetățeni la muncă în Germania. Știm cum. S-au urcat în microbuz, au prezentat polițiștilor contractele de muncă, declarațiile pe propria răspundere și adeverințele eliberate de primăria locală… și au ajuns la aeroport. Grav!

Din păcate, și mai grav este cum milioane de români stau în case, respectă reguli, iar alte câteva sute sau chiar mii călătoresc împreună și stau în același loc ore întregi. Foarte gravă este și bâlbâiala celor care dețin controlul absolut într-o perioadă stabilită de ei înșiși, dar cu o lipsă crasă de măsuri suplimentare care să sprijine statul român, adică pe cetățenii țării, pe lângă restricțiile impuse.

Starea de urgență se arată a fi mai greu de înțeles de către autorități în aceste zile, decât de cetățenii țării.

1. Românii sunt obligați să stea acasă, dar nu prea. Unii au voie. Selecția nu o facem noi.

2. Românii stau în case, iar pădurile pleacă. Există peste 10000 de avize pentru transportul de lemn în timpul pandemiei.

3. Românii stau în case, dar pescarii primesc libera circulație, desi e prohibiție.

4. Românii stau în case și așteaptă să fie testați. La scară largă!

5. Românii stau în case și văd/simt cum economia țării se stinge cu fiecare zi. Din partea autorităților nu există niciun plan, nicio măsură concretă pentru susținerea economiei și a populației, niciun proiect de investiție publică și nicio măsură urgentă pentru sprijinirea agriculturii românești.

Din păcate, impresia generală este că guvernul PNL a abuzat de prerogativele suplimentare pe care le-a dobândit prin starea de urgență. Cererea de prelungire a acestei stări de urgență trebuie însoțită, cu aceeași urgență, de elemente care să regleze lucrurile din punctul de vedere al siguranței și sănătății cetățenilor, dar și din punct de vedere economic. Altfel, mi-e teamă că suntem puși să alegem între sănătate și trai decent, între libertate socială și moarte economică, or, românii aleg sa trăiască și după această pandemie! Și dacă stau în casă, asta nu înseamnă că nu văd, nu înțeleg, nu gândesc! Nu vor accepta lipsa de transparență, bâlbâiala și minciunile, mimarea preocupării și nerușinarea nepăsării! Pentru toate acestea, exista termen de scadență!", scrie Carmen Dan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.