Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, chemată la raport în Parlament. Raețchi: MAI este condus prost

Raetchi

Președintele Comisiei de Apărare a PNL, deputatul Ovidiu Raețchi, a anunțat că ministrul de Interne, Carmen Dan, va fi chemată în Parlament la “Ora ministrului”, argumentând că MAI este unul dintre cele mai prost manageriate ministere.

"În urma discuţiei cu colegii, am decis invitarea doamnei ministru Carmen Dan la “Ora ministrului”. Avem o problematică largă în relaţia cu Ministerul de Interne, care este unul dintre cel mai prost manageriate ministere din guvernarea PSD", a spus Raeţchi.

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților a explicat care sunt motivele pentru care Carmen Dan va fi chemată la raport:

"Am plecat de la problematica violenţei în familie, care s-a acumulat tot mai intens în ultima perioadă, au existat nişte măsuri propuse de Guvern, dar vrem să vedem de la doamna Dan un parcurs efectiv de aplicare pentru că până nu-l vom vedea, sunt doar măsuri pe hârtie. În primul rând, avem o criză de personal în MAI. După pensionările de la jumătatea anului trecut, s-a ajuns la situaţii în care avem personalul la 50% din necesar şi nu vom avea posibilitatea efectiv să intervenim în cazul unor cazuri de violenţă. În al doilea rând, avem din partea poliţiştilor reclamate scăderi semnificative de venituri şi vrem ca doamna Dan să explice de ce se întâmplă lucrul acesta şi care sunt măsurile pe care le are în vedere, dacă are vreo măsură în vedere. Noi ne îndoim având în vedere situaţia din minister. În al treilea rând, avem mari probleme în minister privind respectarea competenţelor. Vă dau un exemplu: dosarul 'Microfonul', în care doamna Dan şi-a scurtcircuitat propriul serviciu de protecţie - DGPI -, în condiţiile în care a chemat în ajutor oameni din afara ministerului, deşi era obligată să solicite propria structură pusă în slujba dânsei. (...) În al patrulea rând, avem o problemă cu Jandarmeria, care din nişte fonduri pe care vrem şi noi să le înţelegem păzeşte demnitari în condiţiile în care bugetul prevede că demnitarii trebuie păziţi de SPP şi există o bugetare în acest sens", a explicat Raeţchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.