Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan intervine în scandalul poliţistului din Tulcea: 'De ce era singur şi ce şef a decis asta?'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că a cerut "expres" ca în intervenţii sau în patrulare să existe câte doi poliţişti şi, în contextul incidentului din Tulcea, se întreabă de ce omul legii implicat în acel episod era singur şi ce şef a decis ca acesta să acţioneze singur.

"Am văzut recent imaginile cu un poliţist din Tulcea încercând să gestioneze o situaţie tensionată, cum probabil sunt sute altele în fiecare zi, dar despre care nu putem afla decât generic, din raportările instituţionale zilnice. În condiţiile în care am cerut în mod expres ca în intervenţii sau în patrulare să existe câte 2 poliţişti, sunt cel puţin două întrebări la care aştept un răspuns din partea anchetei pe care şeful poliţiei a declanşat-o: de ce era singur poliţistul în acea intervenţie şi ce şef a decis ca acesta să acţioneze singur", a scris ministrul, luni, pe Facebook.

Carmen Dan a mai făcut o "observaţie", precizând însă că la aceasta nu aşteaptă niciun răspuns. "Cum poţi ca reprezentant al poliţiştilor să nu scoţi o vorbă în susţinerea proiectului de întărire a autorităţii poliţistului, dar când apari la televizor să critici că nimeni nu vrea să facă nimic pentru poliţişti? Spuneam că nu aştept răspuns, pentru că toţi cei care îşi doresc o protecţie reală a poliţiştilor în stradă, care susţin acest proiect, în ciuda tuturor discuţiilor din spaţiul public, şi care ştiu că autoritatea nu se construieşte cu bani de chirie în plus, cunosc răspunsul", a adăugat demnitarul.

Ea s-a referit şi la un incident petrecut în Maramureş, în care au fost implicaţi doi oameni ai legii, susţinând că acesta arată "o altă anomalie legislativă". "Doi poliţişti au fost înjuraţi şi ameninţaţi de un bărbat care conducea un automobil fără să aibă permis şi fiind sub influenţa alcoolului. Poliţiştii i-au făcut dosar penal, dar agresorul este liber pentru că procurorul a considerat că fapta nu reprezintă pericol", a detaliat Carmen Dan.

Ministrul i-a invitat pe toţi cei care consideră că nu e firesc ca poliţiştii să aibă parte de astfel de tratamente să susţină propunerile de modificare a legislaţiei prezentate luna trecută. "Eu cred că vocea voastră ar trebui auzită", a conchis Dan. Tribunalul Tulcea a admis luni cererea procurorilor de a emite mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele bărbatului care, la sfârşitul săptămânii trecute, a agresat un poliţist aflat în misiune. Bărbatul a fost martor al unui incident petrecut în satul Niculiţel, în timpul căruia un angajat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea a fost insultat de mai multe persoane. El l-a lovit pe poliţist, încercând să ia apărarea unui tulcean care, cel mai probabil aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a leşinat atunci când era condus încătuşat la maşina IPJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.