Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, ironie la adresa Guvernului PNL: 'Înțeleg că până atunci construiesc autostrăzi!'

Inquam Photos / George Calin
carmen dan pg

Fostul ministru de Interne Carmen Dan îi ironizează pe liberali, după votul din Senat prin care s-a respins amânarea dublării alocaţiilor. Aceasta afirmă că Guvernul ar trebui să contruiască autostrăzi cu banii pe care refuză să-i dea copiilor.

"Vot covârșitor astăzi în Senat pentru respingerea OUG de prorogare a dublării alocațiilor. 95 voturi pentru, 17 împotrivă! Evident, au votat împotrivă senatorii PNL care spun ca au banii, dar plătesc alocațiile “mai la toamnă”. Înțeleg că până atunci construiesc autostrăzi!", scrie Carmen Dan pe Facebook.

Senatul a respins, luni, ca prim for legislativ sesizat, Ordonanța de Urgență a Guvernului ce amână intrarea în vigoare, cu șase luni, a Legii care dublează alocațiile pentru copii la 300 de lei. Pentru respingere au votat 95 de senatori iar împotrivă s-au exprimat 14. Anterior, Comisia pentru muncă a Senatului a dat raport de respingere asupra actului normativ inițiat de Guvern.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie. Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Senatul este primul for legislativ sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul care îţi OTRĂVEŞTE ciorba. Semnal de ALARMĂ de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.