Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan: MAI este pregătit să asigure ordinea publică pe litoral în minivacanţa de 1 Mai

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
carmen dan inundatii

Forţele din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt pregătite să asigure pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai, ordinea publică, fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulaţie şi să intervină rapid în situaţii de urgenţă, a declarat, miercuri, ministrul Carmen Dan. "Această minivacanţă, în fapt, este preambulul sezonului estival şi mulţi turişti români, dar şi străini vin pe litoral sau în alte zone turistice pentru a petrece câteva zile libere în linişte. Sunt patru zile libere. Este motivul pentru care MAI a realizat, ca de fiecare dată, un plan de măsuri pentru asigurarea ordinii publice, pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere şi asigurarea intervenţiei rapide în situaţii de urgenţă", a precizat Dan, la Antena 3.

Potrivit ministrului, numărul forţelor MAI care se vor deplasa pe litoral este suficient de mare pentru ca turiştii să-şi petreacă în siguranţă aceste zile libere. "Suficient de multe (forţe de ordine - n.r.) încât să ne asigurăm că turiştii îşi vor petrece aceste zile libere în linişte. Traficul pe principalele artere rutiere va fi monitorizat de Poliţie, vor fi echipaje dotate cu radar. Vom avea la dispoziţie, de asemenea, şi un elicopter pentru monitorizarea traficului. Colegii mei de la Poliţie şi de la Jandarmerie vă asigur că vor acorda o atenţie sporită plajelor, zonelor de interes intens populate şi locurilor în care sunt organizate evenimente cu participarea unui public numeros", a menţionat Carmen Dan.

Ea a informat că va merge, la sfârşitul acestei săptămâni, într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa, pentru a se asigura că planul de măsuri va fi pus în aplicare. "În acest weekend voi efectua o vizită de lucru în judeţul Constanţa pentru a mă asigura că aceste prevederi pe care noi le-am cuprins în planul de măsuri sunt puse în aplicare şi pentru a verifica facilităţile în care va fi cazat personalul ministerului ce va fi detaşat pe litoral începând cu luna iunie. Vom acorda o atenţie sporită şi în punctele de trecere a frontierei, pentru că ştim din experienţa anilor trecuţi că sunt mulţi români care petrec cele câteva zile pe litoralul bulgăresc", a adăugat ministrul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.