Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, reacție după dezvăluirile Rise Project privind legăturile lui Dragnea cu Tel Drum și nota DGIPI

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că nu cunoaște raporturile dintre șeful PSD, Liviu Dragnea, și compania Tel Drum și nici nu crede că există raporturi.

„Nu cunosc raporturile dintre șeful PSD și compania Tel Drum și nici nu cred că sunt raporturi. Ca om care a lucrat în Consiliul Județean pot însă să fac o afirmație, nu cred că a ieșit vreo hârtie albă din CJ Teleorman fără să fie verificată, atacată în instanță, nu a exista vreun proiect încredințat de CJ Teleorman fără să fie verificat”, a precizat Carmen Dan, la Realitatea Tv.

Întrebată de ce-și dorește controlul exclusiv al DGIPI, ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că la inființarea, Direcția a fost în coordonarea ministrului de Interne și, astfel, „nu e nimic special în situația asta. Amendamentele despre care se fac discuție sunt cele care au apărut în procedura parlamentară”.

Elena Udrea, prima declarație despre nuntă

„Dacă scriu colegii de la Rise Project nu înseamnă că îmi doresc eu controlul asupra DGIPI. La înființare această direcție a fost sub coordonarea ministrului de Interne, nu e nimic exclusiv sau special în situația asta. Amendamentele despre care se face discuție sunt amendamente care au apărut în procedură parlamentară. Nu aparțin Ministerului de Interne. Documentul care a fost prezentat nu emană de la Direcția de Protecție Internă a Ministerului și o să vedem ce s-a întâmplat cu acea notă de relație, sunt direct interesată să mă edific. În altă ordine de idei, mai este o precizare despre care am auzit, eu nu am văzut intervenția domnului Grindeanu care spune că nu i s-a făcut o propunere de numire a conducerii Direcției de Protecție Internă, am să fac dovada că s-a făcut. Sorin Grindeanu a avut probabil o amnezie, sper să își revin", a afirmat Carmen Dan.

Nota publicată de Rise Project și atribuită Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă afirmă că Liviu Dragnea este cel care controlează majoritar, prin acţiuni la purtător, firma Tel Drum. Documentul prezentat de Rise Project îl acuză pe şeful PSD că ar fi preluat în mod fraudulos firma Tel Drum, companie care ar fi primit bani din bugetul naţional pentru lucrări în judeţul Teleorman. Mai precis, Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu ar fi alocat fără licitaţie firmei Tel Drum 25,7 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii în judeţul Teleorman.

RISE Project susţine că nota DGIPI arată că lucrările ar fi fost fictive. Fost destinatar al raportului DGIPI, chestorul de poliţie Liviu Popa susţine că documentul este autentic. Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru o reacţie în acest caz.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.