Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan reacţionează la declaraţiile ministrului Vela despre SMURD: 'Când nu știi ce ai in propria ogradă... Vai şi amar!'

Inquam Photos / George Călin
Inquam Carmen Dan

Carmen Dan, fost ministru de Interne, reacţionează la declaraţiile lui Marcel Vela, actual ministru de Interne, despre funcţionarea SMURD şi posibila privatizare a serviciului. Potrivit fostului ministru, Vela confundă un serviciu public cu un ONG.

"Când nu știi ce ai in propria ogradă...

Ce spune ministrul Vela despre SMURD:

“Auditul nu stabileşte privatizarea cuiva, ci face o radiografie la momentul de faţă. Este o aberaţie ceea ce se spune. Nu e vorba de privatizarea SMURD, care este chiar privat. Asociaţia SMURD este un ONG privat, format din persoane fizice, care foloseşte bani publici. Deci, cum ai putea să privatizezi, legal, un ONG privat?”

Ce spune legea:

SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare) sunt structuri publice integrate de intervenție, fără personalitate juridică, care funcționează în organigrama inspectoratelor pentru situații de urgență, respectiv a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență, având ca operator aerian structurile de aviație ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și, concomitent, după caz, în structura autorităților publice locale și/sau a unor spitale județene și regionale de urgență". (Extras din legea 95/2006, care oferă cadrul legal de funcţionare al SMURD).

Când confunzi un serviciu public cu un ONG și pe deasupra mai ești și “juristul” care păstorește serviciul public... e vai și amar!", scrie Carmen Dan pe Facebook.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că auditul care se face la instituţiile din subordinea MAI nu îl vizează pe şeful DSU, Raef Arafat, în condiţiile în care acesta este secretar de stat, o funcţie politică, iar numirea sau schimbarea acestuia pe funcţie nu ţine de ministrul de resort, ci e la decizia premierului. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.