Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan vorbește despre noile SUPER-PUTERI ale polițiștilor: 'S-au făcut prin transparenţă, nu prin forţă'

Inquam Photos / George Călin
Inquam Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, după adoptarea de către Guvern a proiectului de lege privind autoritatea poliţistului, că acesta este un act normativ ce are ca obiect "întărirea autorităţii poliţistului român" şi a afirmat că "s-a făcut prin transparenţă, nu prin forţă".

"Acesta a fost supus unui amplu proces de dezbatere publică, început în toamna anului 2017, în toată această perioadă forma sa finală suferind mai multe modificări ca urmare a propunerilor venite din partea instituţiilor şi organizaţiilor care au transmis opinii şi puncte de vedere", a scris ministrul pe Facebook.

Citește și: Probleme pentru iubitul Elenei Băsescu! De ce a fost CHEMAT la tribunal

Carmen Dan a afirmat că acest proiect nu transformă poliţistul în "semizeu", ci doar îl ajută pe acesta să aplice legea, oferindu-i cetăţeanului încredere şi siguranţă.

"Încă din ianuarie 2017, de la momentul preluării portofoliului de ministru al Afacerilor Interne, mi-am dorit să fac în aşa fel încât să existe un echilibru solid între drepturile poliţiştilor şi ale cetăţenilor, atunci când aceştia interacţionează, lucru pe care l-am amintit ori de câte ori am avut ocazie, prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare. Din păcate, au existat de-a lungul timpului multe cazuri în care poliţiştii au acţionat timorat, încurajându-se astfel o atitudine cel puţin sfidătoare la adresa forţelor de ordine sau, mai tragic, am aflat cu toţii de situaţii în care oamenii legii au fost ucişi cu bestialitate în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Toate aceste cazuri au condus la concluzia că pentru ca poliţistul să poată răspunde solicitărilor cetăţeanului, asigurându-i protecţia necesară, trebuie să aibă la îndemână instrumente juridice care să confere eficienţă activităţii sale şi să-i permită astfel să acţioneze pentru rezolvarea problemelor comunităţii şi apărarea intereselor statului", a mai spus Carmen Dan.

Citește și: Ce BUGET are Primăria Capitalei în 2018 – Cum va investi Gabriela Firea banii

În şedinţa Guvernului de joi s-a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice prin care se propune stabilirea, în mod clar şi transparent, la nivel de lege, a regulilor de intervenţie a poliţiştilor, precum şi înăsprirea cadrului juridic pentru o serie de fapte antisociale care aduc atingere intereselor comunităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.