Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Iohannis, la deschiderea anului şcolar: 'Mi-aș dori foarte mult...'

Agerpres
carmen iohannis

Soția președintelui țării, Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, speră ca schimbările din noul an școlar să fie bune, menționând că cel mai mult își dorește ''întoarcerea la literatură''.

"Îmi doresc să ne fie bine, să avem rezultate foarte bune și să ne simțim bine împreună", a spus luni Carmen Iohannis la deschiderea noului an de învățământ.

Întrebată ce părere are despre schimbările din noul an școlar, soția președintelui a răspuns: "Sper că vor fi bune. O să vedem. Practica o să ne spună mai multe."

Vezi şi: Iohannis anunţă sfârşitul tehnocraţilor: 'O ţară trebuie să aibă un guvern politic'

Referitor la manualele de limba engleză de liceu, Carmen Iohannis a spus că nu se poate pronunța deocamdată. "Deocamdată nu pot să mă pronunț. Nu le-am văzut. Ce am avut până acum a fost OK. Se poate și mai bine, sper să ne întoarcem la literatură cândva. Mi-aș dori foarte mult să trecem înapoi la literatură și la limba engleză", a afirmat soția șefului statului.

Profesoară și dirigintă la clasa a XI-a, ea și-a propus să rămână alături de elevii săi, și anul viitor. Profesoara Iohannis predă cu jumătate de normă și în anul școlar 2016-2017, ceea ce înseamnă că va merge la serviciu două zile pe săptămână, marțea și miercurea.

Carmen Iohannis speră ca nici elevii să nu se plictisească de profesori, și nici profesorii de ei, în noul an școlar.

"A început școala. E un moment de bucurie și plin de emoții. Ne dorim un an bun, cu rezultate bune, să ne simțim bine împreună, să nu ne plictisim unii de alții, nici elevii de noi, nici noi de elevi. Și sper că va fi foarte bine. Sigur o să avem și momente de tristețe, dar sper ca momentele de bucurie să predomine și să ne realizăm ce pe propunem", a mai spus Carmen Iohannis.

Vezi şi: Iohannis: 'Pare că educaţia nu este neapărat calea spre succes în România'

Întrebată de ce crede că urmează să trăiască alături de elevii ei și momente de tristețe, ea a explicat: "Pentru că nu întotdeauna ceea ce îți dorești se întâmplă și sunt și eșecuri în școală, nu poți să ai întotdeauna zece și să câștigi toate concursurile și atunci trebuie să știi să te remontezi și să încerci din nou. Important este să participi și să nu te lași."

În prima zi de școală aceasta și-a sfătuit elevii să se bucure de noul an școlar pentru că viața de liceu ''e cea mai frumoasă perioadă''.

Soția președintelui țării a spus că are foarte multe amintiri frumoase din perioada liceului și că i-au rămas ''doar cele plăcute în minte''.

Carmen Iohannis i-a sărutat pe elevii ei și le-a spus în limba engleză că este bucuroasă să-i revadă, după care și-a făcut și o fotografie cu aceștia în curtea liceului, înainte de a intra în sala de clasă.

Vezi şi: Ultimă ORĂ: O elevă a leșinat în fața lui Dacian Cioloș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.