Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnagiu: 32 de morți și 53 de răniți într-o moschee din Afganistan (bilanț provizoriu)

hindustantimes.com
moschee

Bilanţul provizoriu al exploziilor produse vineri într-o moschee şiită din Kandahar, în sudul Afganistanului, se ridică la cel puţin 32 de morţi şi 53 de răniţi, a declarat pentru AFP o sursă medicală.

"Treizeci şi doi de morţi şi 53 de răniţi au fost aduşi la spital până acum", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al spitalului central din Kandahar, sub acoperirea anonimatului.

Exploziile au lovit moscheea Fatemieh, cunoscută şi sub numele de moscheea Imam Bargah, în centrul Kandahar, al doilea cel mai mare oraş din ţară, la momentul rugăciunii săptămânale de vineri.

Un martor a declarat pentru AFP sub acoperirea anonimatului că a auzit trei explozii, una la poarta principală a moscheii, o alta în partea sa de sud şi ultima acolo unde credincioşii îşi fac abluţiunile.

În jur de 15 ambulanţe s-au deplasat la faţa locului, în timp ce forţele de securitate talibane au fost desfăşurate în jurul sitului, în care accesul rămâne blocat, a constatat un jurnalist al AFP.

În primele imagini din interiorul moscheii, a cărora autenticitate nu a putut fi verificată, se pot vedea trupuri însângerate întinse pe sol.

Aceste explozii au loc exact la o săptămână după un atentat-sinucigaş împotriva unei moschei şiite din Kunduz (nord-est), revendicată de Statul Islamic şi care s-a soldat cu mai multe zeci de victime.

"Suntem întristaţi să aflăm că o explozie s-a produs într-o moschee din confreria şiită (...) din oraşul Kandahar, în care un anumit număr din compatrioţii noştri au fost ucişi şi răniţi", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Qari Sayed Khosti.

"Forţele speciale ale emiratului islamic au ajuns în zonă pentru a determina natura acestui incident şi a-i traduce pe autori în justiţie", a adăugat el.

Acest probabil atentat nu a fost revendicat până acum, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.