Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnagiu în Irak: 50 de morți în atentate revendicate de SI

irak

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise luni în trei atentate cu maşină capcană în Irak dintre care unul a vizat regiunea Basra (sud), un atac rar în această zonă revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează AFP. 

Această grupare extremistă sunită ce a cucerit de anul trecut teritorii largi din ţară părea până acum să aibă acces limitat în regiunea şiită din sud. 

"Cel puţin zece persoane au fost ucise la Zoubeir (în apropiere de Basra) şi 24 rănite", a declarat Jabbar al-Saadi, un membru al Consiliului provincial. Atacul a avut loc după-amiază în piaţa "Souk Al-Hallaquine". 

La nord de Bagdad, o zonă vizată în mod regulat de atentatele jihadiste, 35 de persoane au murit şi 74 au fost rănite într-un atac cu maşină capcană într-o piaţă din localitatea Khales, potrivit poliţiei. 

În localitatea Hosseiniyah, la aproximativ 20 km nord de capitala irakiană, explozia unei maşini capcană a ucis cinci persoane şi a rănit 17, a declarat un colonel de poliţie. 

Într-un comunicat publicat pe reţelele sociale, SI a declarat că "armata califatului a reuşit să detoneze o maşină capcană parcată în mijlocul unei adunări Rafidha" în apropiere de Basra. SI utilizează termenul Rafidha pentru a-i desemna pe musulmanii şiiţi. 

Atentatele cu bombă sunt rare în sudul Irakului, o regiune predominant şiită şi greu accesibilă pentru grupurile jihadiste sunite, notează France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.