Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnagiu militar în Nigeria: zeci de soldați ucişi într-o ambuscadă jihadistă

France 24
boko haram

Cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi într-un atac asupra convoiului lor în nord-estul Nigeriei, regiune afectată de violenţele grupării jihadiste Statul Islamic în Africa de Vest (ISWAP), au anunţat marţi surse militare, citate de AFP, scrie Agerpres.

"Am înregistrat pierderi foarte grele", a declarat, sub rezerva anonimatului, o sursă militară de rang înalt. "Cel puţin 70 de soldaţi, potrivit acestei surse, au fost ucişi într-o ambuscadă" luni în regiunea Konduga (statul Borno).

"Teroriştii au vizat în mod special un camion încărcat cu lansatoare de rachete şi grenade, după care au incendiat vehiculul", a declarat pentru AFP o altă sursă militară.

Şaptezeci de corpuri au fost găsite, "dar bilanţul ar putea fi mult mai mare şi operaţiunea de numărare a victimelor este în curs de desfăşurare", a adăugat sursa citată.

"Vom avea un bilanţ mai precis al morţilor şi al militarilor răpiţi până la sfârşitul zilei", a declarat această sursă.

Convoiul militar plecase luni dimineaţă din Maiduguri, capitala Borno, şi se îndrepta spre tabere unde îşi au baza jihadiştii cu scopul de a le ataca, a explicat agenţiei franceze de presă un membru al miliţiilor civile care luptă de partea armatei nigeriene.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei nu a dorit să se exprime asupra acestui atac.

Combatanţii ISWAP, filială a Boko Haram afiliată grupării Statul Islamic din august 2016, şi-au intensificat atacurile împotriva forţelor armate şi au ucis zeci, dacă nu chiar sute, de soldaţi nigerieni.

Conflictul între forţele armate nigeriene şi Boko Haram s-a soldat cu 35.000 de morţi din 2009 şi până în prezent şi două milioane de persoane nu se pot încă întoarce la casele lor. Conflictul s-a extins în Niger, Ciad şi Camerun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.