Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carrie Lam declară proiectul privind extrădarea către China mort dar refuză să-l retragă

afp
protest hong kong

Şefa Guvernului din Hong Kong favorabil Beijingului Carrie Lam a anunţat marţi că proiectul de lege privind extrădarea către China, care a provocat un val istoric de contestare este ”mort”, însă a refuzat să anunţe retragerea imediată a textului, aşa cum cer protestatarii, relatează AFP potrivit news.ro.

”Există în continuare îndoieli persistente cu privire la sinceritatea Guvernului sau îngrijorări cu privire la faptul că Guvernul poate să relanseze procesul la Consiliul Legislativ (LegCo, Parlamentul local). Astfel, aş vrea să repet aici că nu mai există un proiect în acest sens. Proiectul de lege este mort”, a spus Carrie Lam.

Fosta colonie britanică se confruntă de câteva săptămâni cu o criză politică profundă, declanşată de respingerea acestui text prin uriaşe manifestaţii paşnice, dar şi confruntări violente între poliţişti şi o minoritatea mai radicală.

Guvernul a anunţat suspendarea proiectului, însă acest lucru nu a fost suficient să potolească furia, care s-a metamorfozat într-o mişcare mai vastă ce reclamă reforme democratice şi oprirea eroziunii libertăţilor în acest teritoriu semiautonom, care a revenit în 1997 sub tutela Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.