Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carrie Lam, șefa Executivului din Hong Kong: 'Principiul o țară, 2 sisteme ar putea continua să fie aplicat în Hong Kong și după 2047'

Twitter
Hong Kong

Principiul "o țară, două sisteme", care garantează libertățile și drepturile populației din Hong Kong, ar putea continua să fie aplicat și după 2047, dacă tinerii din oraș nu-l distrug din cauza unor "neînțelegeri temporare", avertizează Carrie Lam, șefa Executivului local, relatează site-ul Reuters, potrivit Mediafax.

Acordul prin care China s-a angajat să respecte pentru 50 de ani statul separat al regiunii Hong Kong urmează să expire în 2047.

Citește și: SURSE - PNL pregătește o mutare care va provoca CUTREMUR în politică: liberalii trec la saltele

De câteva luni, orașul Hong Kong este scena unor ample demonstrații, care deseori au fost marcate de violențe, izbucnite în cursul verii ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Opoziția de la Hong Kong susține că Beijingul încearcă să erodeze autonomia regiunii, însă China neagă acuzațiile, afirmă că respectă principiul și acuză lumea occidentală că instigă la protestele.

"Există suficiente motive pentru a crede că (principiul) o țară, două sisteme... nu se va schimba după 2047", a afirmat Lam.

De asemenea, șefa Executivului a îndemnat tinerii orașului, care s-au implicat masiv în proteste, să nu încalce principiul din cauza "neînțelegerilor temporare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.