Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Carieristul' de Michael V. Magharian

europafm.ro
carte

Mai întâi să-l prezentăm cititorului pe autorul cărții semnalate astăzi, deoarece, în mod cert, este puțin cunoscut. Michael V(arujan) Magharian, născut în 1961, locuiește în Toronto, Ontario, Canada din 1995, de când a emigrat din București la treizeci și patru de ani, cu soția și doi copii.

În șase ani de când s-a pensionat, a scris cinci cărți, între care „Licurici”. Al șaselea manuscris, „Garajul lui Joe”, este și el pe terminate. Toate aparțin genului ficțiunii romantice construite pe suportul experienței personale acumulate de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Romanul „Licurici” are în centru un cercetător economic la Queen’s University, Canada, care ajunge la concluzia că viața nu merită trăită. Tentativa lui de sinucidere eșuează însă și se trezește aruncat înapoi în lumea de care voia să scape, conform Mediafax.

Dar se întâmplă să se îndrăgostească de o studentă.

Despre noul roman, a cărui acțiune se petrece tot în Canada, editorii scriu: „Tânăr avocat șomer, cu datorii de returnat pentru plata facultății, Marcu caută slujbă ziua și conduce taxiul noaptea pe străzile din Toronto.

Culege două perechi de la o locantă. La destinație ăștia coboară, dar de beți ce erau, uită de una din fete și o lasă întinsă pe podeaua mașinii. Marcu dă de ea după un timp, dar nu mai are adresa, așa că o aduce acasă, o culcă în patul lui, iar el se lungește pe sofa. Pe fată o cheamă Lara, e frumoasă, măritată, și nici nu-l bagă în seamă. Locuiește într-o casă enormă, înconjurată de pădure.

Privind-o dispărând după ușă, Marcu visează la cum ar fi să aibă și casa, și femeia. Le va avea pe amândouă, numai că odată așezat la masa de joc, n-o mai poate părăsi. E o regulă de care un coleg, serbându-și ieșirea la pensie, îl previne. O ignoră.”

Michael V. Magharian – Carieristul. Editura Junimea, colecția Ficțiune și infanterie. 212 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.