Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Lupanarul', de Elodie Harper

playtech.ro
carte

„Un triumf literar.” – The Times. „Intens, profund și revelator.” – The Observer. „O poveste fascinantă, bogată în detalii, despre curaj și solidaritatea între femei.”– Red

Lupanarul este bordelul antic – iar cel mai celebru este Lupanarul din Pompei, interesant chiar și astăzi pentru picturile sale erotice de pe pereți. Era situat foarte aproape de forumul orașului. Abia în secolul trecut au început escavările și cercetările minuțioase – după ce întreg secolul al XIX-lea istoricii au refuzat să se aplece asupra subiectului sau să-l discute, din motive morale. S-a descoperit că era o lume fascinantă, tipică societății vremii. Existau la Pompei în perioada de maximă înflorire a orașului, 35 de lupanare (enorm pentru o populație de aproximativ 7000 de oameni, ceea ce sugerează prosperitatea meseriei), între care unul principal, construit pe două etaje, cu camere individuale (fără uși, doar cu perdele) pentru fiecare prostituată, paturi din piatră acoperite cu o saltea. Și pereții plini de grafitti. Multe alte informații aflăm din romanul pe care îl semnalăm astăzi, semnat de Elodie Harper, o jurnalistă și scriitoare multipremiată britanică, scrie Mediafax.

Scriu editorii: „Amara era odată o fiică mult iubită, până când moartea tatălui ei a aruncat întreaga familie în sărăcie. Acum e sclavă la Sălașul Lupului, rău-famatul lupanar din orașul roman antic Pompeii, condus de un bărbat pe care îl disprețuiește. Perspicace, isteață și inventivă, Amara e silită să-și ascundă talentele. Fiindcă acum singura ei valoare este dorința pe care o poate stârni în bărbați.

Dar sufletul Amarei e departe de a fi frânt. Zi de zi, bate străzile din Pompeii alături de celelalte femei de la Sălașul Lupului, găsind alinare în râsetele și visurile pe care le împărtășesc.

Pentru că străzile din Pompeii sunt pline de oportunități. Acolo, până și sclavei celei mai umile soarta poate să-i surâdă. Amara a învățat că totul în orașul acesta are un preț. Dar oare cât o va costa propria libertate?

Plasat în anul 74, în Pompeii, Lupanarul este primul volum al unei trilogii care înfățișează viețile unor femei ale căror voci au fost multă vreme trecute sub tăcere.”

O carte în care, pe lângă multe personaje fictive, apare și figura uimitoare a lui Gaius Plinius Caecilius Secundus, adică Plinius cel Bătrân, mare erudit roman, unul dintre primii naturaliști ai lumii – cea mai cunoscută operă a sa, de altfel singura păstrată, este enciclopedia în 37 de volume „Istoria naturală”.

„O reușită literară de mare forță, care vorbește despre setea neostoită a unei femei de a-și obține libertatea.” – Love Reading

Elodie Harper – Lupanarul. Traducere din limba engleză de Alexandra Fusoi. Editura Trei, colecția Fiction Connection. 479 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.