Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cărți despre coronavirus

Gaudeamus
carte librarie online

Prezentăm astăzi un număr de cărți despre coronavirus apărute la Editura Corint, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, din dorința de a le oferi cititorilor informații pertinente despre ceea ce știm în acest moment legat de coronavirus, potrivit mediafax.ro.

John C. Lennox - "Unde e Dumnezeu în vremea coronavirusului?"

Citește și: Avertisment SUMBRU: 'Europa trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus. Nu este momentul să vă relaxaţi complet'

Trăim vremuri unice, nemaiîntâlnite. Multe dintre vechile noastre certitudini s-au destrămat, indiferent ce credinţă şi viziune asupra lumii am avea. Pandemia de coronavirus şi efectele ei ne tulbură şi ne neliniştesc deopotrivă. Cum vom face faţă acestei situaţii?

În acest volum scurt, dar plin de profunzime, John C. Lennox, profesor de matematică la Oxford, analizează coronavirusul prin prisma diferitelor sisteme de credinţă şi demonstrează cum viziunea creştină asupra lumii ne poate ajuta să înţelegem ce se întâmplă, oferindu-ne în acelaşi timp o speranţă de care să ne agăţăm.

"Cartea aceasta cuprinde gândurile mele privind vremurile pe care le trăim. Am început să scriu acum o săptămână, iar de atunci lucrurile s-au schimbat rapid şi, fără îndoială, vor continua să o facă. Dragă cititorule, te invit să priveşti această carte astfel: imaginează-ţi că stăm la o masă, într-o cafenea (ce bine ar fi dacă am putea face asta!), iar tu îmi adresezi întrebarea de pe copertă. Îmi las o clipă cafeaua şi încerc să îţi ofer un răspuns cinstit. Ce vei citi este ceea ce aş încerca să spun pentru a-ţi oferi alinare, sprijin şi speranţă". John C. Lennox

Citește și: PARADOX. Secretat de stat în Ministerul Sănătăţii: În plină pandemie, în România au murit mai puţini oameni decât în anii precedenţi

John C. Lennox este profesor emerit de matematică la Oxford University şi profesor de matematică şi filosofia ştiinţei la Green Templeton College. Este pasionat de modul în care dialoghează şi se împletesc teologia, filosofia şi ştiinţa. Ţine prelegeri în lumea întreagă, încercând să apere credinţa creştină cu ajutorul unor argumente logice, împrumutate din domeniul ştiinţific.

Cartea este disponibilă în format ebook, pe libris.ro: https://bit.ly/UndeEDumnezeuInVremeaCoronavirusului

Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts - "Coronavirus pe înțelesul copiilor". Ilustrații de Axel Scheffler

Această pandemie a schimbat viața copiilor din întreaga lume. Este foarte important acum să-i ajutăm să înțeleagă ce se întâmplă pentru a evita panica și anxietatea. Specialiștii spun că la vârste mici, dacă nu li se oferă explicații, copiii prind din zbor informații cu care își construiesc narațiuni înfricoșătoare. Această poveste imaginată îi sperie pe cei mici.

Citește și: SUA, lovitură pentru China: 'Nu putem permite ca ameninţări străine să prindă rădăcini la bursele noastre'. Ce proiect de lege a aprobat Senatul

Ceea ce trăim acum este greu de explicat copiilor. „Ce și cum să le spui?” se întreabă fiecare părinte. Această carte oferă o soluție - explicații simple și clare care să-i ajute pe copii să înțeleagă ce se întâmplă și ce este important să facă.

Cartea este gratuită și poate fi descărcată de aici: https://bit.ly/CoronavirusPeIntelesulCopiilor

"Coronavirus, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020".

Unul din primele volume despre lupta împotriva epidemiei coronavirusului, care își propune să ofere cititorilor din ţară şi din străinătate o imagine cât se poate de realistă a eforturilor chinezilor de a învinge acest flagel.

Declaraţii, articole, fotografii, relatări personale sunt mărturii de netăgăduit ale curajului şi determinării locuitorilor din Wuhan care au rămas aici după închiderea lui. Este povestea emoţionantă a celor care şi-au continuat munca pentru a menţine funcţionarea normală a oraşului: cadre medicale care au sfidat ameninţarea virusului pentru a salva vieţi, arhitecți şi constructori care au contribuit la ridicarea spitalului Huoshenshan în doar zece zile şi mulţi alţi oameni obişnuiţi din întreaga ţară care şi-au oferit sprijinul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.