Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă a presat Facebook să cenzureze postările sceptice despre vaccinul Covid

twitter
casa alba

Casa Albă a fost acuzată că a exercitat presiuni asupra companiilor de social media pentru a cenzura postările sceptice despre vaccinurile Covid, potrivit unor e-mailuri publicate în cadrul unui caz juridic, anunță The Telegraph.

E-mailurile fac parte dintr-un caz în care procurorii generali din Missouri și Louisiana, împreună cu mai mulți profesori universitari, au dat în judecată administrația Biden.

Noile e-mailuri au arătat că, în luna martie a anului trecut, un oficial al Casei Albe a trimis un e-mail unui director al Facebook în care acuza gigantul social media că "ascunde mingea".

Oficialul de la Casa Albă a scris: "Suntem foarte îngrijorați de faptul că serviciul dvs. este unul dintre principalii factori care determină ezitarea în privința vaccinurilor - punct. "Vrem să știm că încercați, vrem să știm cum vă putem ajuta. . Totul ar fi mult mai ușor dacă ați fi sinceri cu noi."

Facebook a răspuns în scris că "îndepărtează informațiile eronate despre vaccinuri" și "reduce viralitatea conținutului care descurajează vaccinurile". De asemenea, a promis că "va elimina aceste grupuri, pagini și conturi atunci când promovează în mod disproporționat acest conținut senzaționalist".

Cereri suplimentare ale Casei Albe

Casa Albă a continuat să ceară asigurări că Facebook nu "face același lucru" care s-a întâmplat înainte de revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul american, când a spus că "o insurecție care a fost pusă la cale, în mare parte, de platforma dumneavoastră".

De asemenea, Facebook a fost acuzată de Casa Albă de "eșecul de a monitoriza evenimentele care găzduiesc dezinformări anti-vaccin și Covid" și de "direcționarea atenției către scepticii Covid".

Ulterior, un director executiv a trimis Casei Albe o listă cu ceea ce făcea pentru a "crește acceptarea vaccinurilor". Detaliile au fost publicate în Wall Street Journal de Aaron Kheriaty, fost profesor la Facultatea de Medicină a Universității din California Irvine, care este reclamant în acest caz. El a scris: "Primul Amendament interzice guvernului să se angajeze în cenzura bazată pe punctul de vedere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.