Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă anunță consultări SUA-România pe tema acțiunilor Rusiei în Ucraina: Consilierul lui Biden l-a sunat pe consilierul lui Iohannis

romania sua

Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a avut o convorbire telefonică cu consilierul prezidențial pentru securitate al României, Ion Oprisor, „pentru a consolida cooperarea puternică dintre cele două țări în probleme de apărare, reziliență și securitate cibernetică”, anunță Casa Albă.

Potrivit comunicatului transmis de Administrația SUA, cei doi au convenit asupra importanței coordonării strânse bilaterale și prin intermediul NATO în ceea ce privește securitatea Mării Negre. Ei au făcut, de asemenea, schimb de opinii cu privire la activitățile militare rusești în apropierea Ucrainei și s-au angajat să continue consultările.

Jake Sullivan și-a exprimat sprijinul pentru eforturile României de a spori securitatea energetică în Europa, inclusiv prin angajamentul său de a aduce în România un reactor modular mic, „primul de acest fel”, construit în SUA. El a salutat, de asemenea, participarea României la Inițiativa Counter-Ransomware condusă de SUA, mai precizează Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.