Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă contraatacă după un raport devastator despre deficienţele de memorie ale lui Joe Biden / Video

Captura video
joe biden casa alba

Casa Albă contraatacă după un raport devastator despre deficienţele de memorie ale lui Joe Biden / Video

Comentarii "gratuite" şi "nepotrivite","motivate politic": Casa Albă a încercat să contraatace vineri după publicarea, joi, a unui raport de investigaţie cu efect devastator, ce menţionează deficienţele de memorie ale preşedintelui Joe Biden, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ce spune vicepreşedinta Kamala Harris

Vicepreşedinta Kamala Harris a denunţat vineri "motivaţiile politice" ale procurorului special Robert Hur, autorul acestui raport de investigaţie de 388 de pagini în care nu a recomandat urmărirea penală împotriva preşedintelui în vârstă de 81 de ani, dar l-a descris drept un "bărbat în vârstă, cu o memorie proastă".

Raportul magistratului, publicat în urma unei anchete asupra documentelor clasificate pe care preşedintele SUA le avea în posesia sa, a fost "în mod clar motivat politic", a declarat reporterilor de la Casa Albă Kamala Harris, ea însăşi fost procuror.

"Modul în care atitudinea preşedintelui a fost descrisă în acest raport nu poate fi mai incorect din punct de vedere faptic", a mai spus Harris.

"Atunci când concluzia evidentă este că probele nu justifică o inculpare, ne întrebăm de ce acest raport dedică atât de mult spaţiu criticilor gratuite şi inadecvate la adresa preşedintelui", a adăugat un purtător de cuvânt al executivului, Ian Sams.

"A sugera că s-ar putea să nu îşi amintească data morţii fiului său este cu adevărat irelevant", a spus Sams, respingând ideea că acest raport ar putea dăuna preşedintelui care candidează pentru realege: "Cred că publicul este inteligent", a declarat el.

Dacă purtătorul de cuvânt nu l-a acuzat pe procurorul special de vreo motivaţie politică, el a sugerat că Robert Hur s-ar fi simţit presat să "şi depăşească mandatul" din cauza contextului politic american foarte polarizat, cu nouă luni înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie."Suntem într-un mediu politic sub presiune ridicată. Şi când eşti primul procuror special care nu a pus sub acuzare pe nimeni, există presiuni pentru a critica", a continuat Sams.

În raportul publicat joi, procurorul special Robert Hur a concluzionat că preşedintele "a păstrat şi a dezvăluit cu bună ştiinţă documente clasificate după vicepreşedinţia sa, în timp ce era un simplu cetăţean"

În raportul publicat joi, procurorul special Robert Hur a concluzionat că preşedintele "a păstrat şi a dezvăluit cu bună ştiinţă documente clasificate după vicepreşedinţia sa, în timp ce era un simplu cetăţean", dar a explicat că "o inculpare nu ar fi justificată", în special pentru că un juriu ar fi acordat prezumţia de nevinovăţie "unui bărbat în vârstă simpatic, bine intenţionat, cu o memorie slabă".

El a mai scris că memoria domnului Biden "s-a înrăutăţit": preşedintele "nu şi-a mai amintit când era vicepreşedinte" sau anul exact în care a murit fiul său cel mare, Beau.

Robert Hur, un republican şi fost procuror federal din Maryland, a fost numit în ianuarie 2023 de către ministrul de Justiţie al administraţiei Biden, Merrick Garland, să investigheze descoperirea în decembrie 2022 şi ianuarie 2023 a unor documente clasificate ce datează din perioada în care Joe Biden era vicepreşedinte (2009-2017) în reşedinţa sa din Wilmington (Delaware), precum şi într-un fost birou.

Susţinătorii politici ai lui Donald Trump au fost încântaţi joi de conţinutul raportului, asigurând că Joe Biden nu mai este "apt" să guverneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.