Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă crede că încetarea focului în Gaza nu este opțiunea corectă

shutterstock.com
casa alba

Statele Unite nu susţin apelurile actuale pentru încetarea focului în conflictul dintre Israel şi Hamas, a anunţat Casa Albă, adăugând că ar trebui luate în considerare, în schimb, "pauzele" pentru a face posibil ca ajutorul umanitar să ajungă în Gaza, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Nu credem că o încetare a focului este răspunsul potrivit în acest moment", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby. "Nu susţinem o încetare a focului în acest moment", a precizat el, explicând că singurul care ar avea de profitat ar fi Hamas.

Kirby mai spune că SUA, pe de altă parte, sunt "încrezătoare" în creşterea numărului de camioane cu ajutoare care intră în Gaza prin punctul de trecere Rafah de la graniţa cu Egiptul la aproximativ 100 pe zi.

"Această primă fază, despre care am vorbit cu israelienii, încearcă să ajungă la 100 (de camioane) pe zi", a spus Kirby, adăugând că duminică au trecut 45 de camioane. "Suntem încrezători că putem ajunge acolo în zilele următoare", a spus el, referindu-se la numărul de 100.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.