Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă aruncă pe Congres vina pentru retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka

AI
razboi ucraina

Retragerea armatei ucrainene din oraşul Avdiivka, estul ţării, este dovada "costului inacţiunii" Congresului american, care blochează un ajutor militar suplimentar de 60 miliarde de dolari Kievului, a denunţat sâmbătă Casa Albă, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Securităţii Naţionale, Adrienne Watson, i-a somat pe parlamentarii americani "fără întârziere" această asistenţă după ce armata ucraineană s-a retras în faţa Rusiei, prilejuindu-i cea mai mare victorie simbolică după eşecul contraofensivei Kievului lansată în vară.

Ucraina aşteaptă de luni de zile votul asupra unui ajutor crucial de 60 miliarde de dolari decis de guvernul preşedintelui democrat Joe Biden, aflat în campanie electorală pentru un al doilea mandat, dar obstrucţionat de opoziţia republicană în Congres, sub influenţa lui Donald Trump.

"Acesta este costul inacţiunii Congresului. Ucrainenii continuă să se bată cu curaj, dar le lipsesc muniţiile", a afirmat Watson.

Cadou pentru Putin

Un eşec în deblocarea acestui ajutor în Congres ar însemna "a face un cadou lui Putin", avertizase vineri la Munchen vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, într-un discurs la conferinţa anuală internaţională pentru securitate.

Decizia de a se retrage din Avdiivka a fost luată de Kiev după luni de lupte intense şi intensificarea atacurilor forţelor ruse pentru a cuceri acest oraş încă din octombrie, provocând numeroase pierderi şi distrugeri.

În faţa unei penurii de muniţii şi în inferioritate numerică pe câmpul de luptă, forţele ucrainene şi-au anunţat retragerea în noaptea de vineri spre sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.