Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă îl apără pe 'Joe Genocid': 'Hamasul este cel care vrea să șteargă Israel de pe hartă'

abc27.com
john kirby pentagon

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby, a contestat folosirea termenului „genocid” de către unii critici ai acțiunilor Israelului în Gaza, conform Al Jazeera.

Răspunzând la întrebarea unui reporter despre faptul că președintele american Joe Biden este poreclit „Joe Genocid” de către contestatarii intervenției Israeliene în Fâșia Gaza, Kirby a spus că oamenii au dreptul să spună ce vor, dar cuvântul „genocid” este nepotrivit în acest caz.

„Ceea ce vrea Hamas este genocid. Ei vor să ștergă Israelul de pe hartă. Au spus asta public de mai multe ori”, a declarat Kirby în timpul unei conferințe de presă. „Și au spus că nu se vor opri, ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie se va întâmpla iar și iar și iar.”

Kirby a spus că, deși victimele civile în Gaza sunt „prea mari”, Israelul nu încearcă să „șteargă poporul palestinian de pe hartă”. „Israelul încearcă să se apere împotriva unei amenințări teroriste de genocid. Deci, când vom începe, dacă vom începe să folosim acel cuvânt (genocid, n.red.) bine, să-l folosim în mod corespunzător.”

Experții în drept internațional au oferit perspective diferite cu privire încadrarea acțiunilor Israelului în termenul de genocid conform Convenției Națiunilor Unite care prevede „intenția de a distruge, în întregime sau parțial, un stat național, grup etnic, rasial sau religios, ca atare”.

Într-o declarație în care solicită o încetare imediată a focului în Gaza la începutul acestei luni, șapte raportori speciali ONU au avertizat că poporul palestinian este expus „un risc grav de genocid”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.