Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Alba îl torpilează pe Donald Trump pentru comentariile 'îngrozitoare și dezaxate': 'Promovează un haos dement'

yahoo.com
casa alba

Casa Albă l-a acuzat pe Donald Trump că a făcut comentarii îngrozitoare şi dezaxate despre neprotejarea membrilor NATO împotriva unei posibile agresiuni din partea Rusiei, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt a afirmat că declaraţiile lui Donald Trump pun în pericol securitatea americană şi globală. Donald Trump reamintea perioada în care el a fost preşedinte, în timpul unei demonstraţii electorale în Carolina de Sud.

El a afirmat că le-a spus membrilor NATO că cei care nu îşi plătesc contribuţia pentru apărare nu vor fi ajutaţi de Statele Unite în cazul unui atac din partea Rusiei. Mai degrabă, a spus el susţinătorilor care ovaţionau, ar încuraja Moscova să facă "ce naiba vrea".

Secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Andrew Bates, a afirmat că favoritul pentru nominalizarea drept candidat prezidenţial promovează un haos dement.

Trump a descris în mod incorect cum funcţionează finanţarea NATO

De mai mulţi ani, Trump a descris în mod incorect cum funcţionează finanţarea NATO. NATO are o ţintă care fiecare ţară membră să cheltuile minimum 2% din Produsul Intern Brut pentru Apărare, iar cele mai multe ţări nu îndeplinesc această ţintă. Însă cifra reprezintă o linie directoare şi nu o obligaţie şi nici nu generează ”facturi”; ţările membre nu au eşuat în a plăti partea lor din bugetul comun al NATO pentru funcţionarea organizaţiei.

Ca preşedinte, Trump a ameninţat, în privat, de mai multe ori, că retrage Statele Unite din NATO, potrivit New York Times. Trump a descris NATO ca ”învechită” şi s-a situat pe aceeaşi linie cu preşedintele rus Vladimir Putin, care vrea să slăbească alianţa. Trump l-a lăudat de multe ori pe Putin şi chiar a mers până acolo încât să îi ţină partea liderului rus în defavoarea comunităţii de informaţii din SUA în ceea ce priveşte interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.