Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: Joe Biden intenţionează să discute curând cu Benjamin Netanyahu

Agerpres
Benjamin Netanyahu

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, intenţionează să vorbească în curând cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, anunţă Casa Albă, potrivit agenţiei Reuters preluat de mediafax.

Joseph Biden a discutat deja cu o serie de lideri străini, iar faptul că nu a avut încă nicio conversaţie cu Benjamin Netanyahu a generat semne de întrebare. Foştii preşedinţi Barack Obama şi Donald Trump au discutat cu premierul Israelului la câteva zile de la începerea mandatelor.

"Preşedintele SUA aşteaptă să discute cu premierul Netanyahu. În mod evident, este vorba de o persoană cu care are o relaţie de mult timp", a transmis Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

"În mod evident, există o relaţie importantă pe care Statele Unite o au cu Israelul la nivel de securitate şi în calitatea de partener-cheie în regiune. Va vorbi cu el curând, nu am deocamdată o dată sau un moment exact", a precizat Jen Psaki.

Benjamin Netanyahu, premierul în exerciţiu al Israelului, probabil va exprima nemulţumiri privind nerespectarea de către preşedintele Joe Biden a politicii dure a Administraţiei Donald Trump faţă de Iran sau faţă de palestinieni. Joe Biden a semnalat intenţia de readucere a Statelor Unite, în anumite condiţii, în Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi pare să se opună activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.