Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă prudent optimistă după un răspuns al Hamas privind un armistiţiu în Fâşia Gaza

shutterstock.com
casa alba

Casa Albă este "prudent optimistă" pentru negocierile în curs privind un armistiţiu în Fâşia Gaza, după ultima propunere făcută de Hamas, a afirmat vineri un purtător de cuvânt, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Propunerea care a fost făcută (de mişcarea palestiniană) este, în linii mari, compatibilă cu principiile acordului la care lucrăm de câteva luni", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

Hamas a prezentat mediatorilor o propunere de armistiţiu în Fâşia Gaza care include în prima etapă eliberarea femeilor, copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor israelieni luaţi ostatici în schimbul eliberării a 700-1000 de prizonieri palestinieni, potrivit unui document la care a avut acces agenţia Reuters.

Între cei eliberaţi ar urma să se numere 100 de deţinuţi palestinieni condamnaţi pe viaţă în închisori israeliene, precum şi "recruţi femei" israeliene.

Hamas mai afirmă că va conveni asupra datei de începere a unui armistiţiu permanent după schimbul iniţial de ostatici şi prizonieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.