Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă renunţă la un plan major de reducere a preţurilor medicamentelor centrat pe asigurători

trump, casa alba

Administraţia Trump a renunţat, joi, la una dintre cele mai ambiţioase propuneri ale sale de reducere a preţurilor medicamentelor comercializate cu prescripţie, centrată pe asigurători, mărind probabilitatea de a lua noi măsuri concentrate pe producătorii farmaceutici, transmite Reuters, conform news.ro.

Propunerea la care s-a renunţat ar fi cerut asigurătorilor de sănătate să transfere pacienţilor discount-urile de ordinul miliardelor de dolari primite de la producătorii de medicamente.

Decizia reprezintă un nou pas înapoi pentru eforturile preşedintelui Donald Trump de a-şi respecta promisiunea de a reduce preţurile plătite de populaţie pentru medicamente înainte de alegerile din noiembrie 2020, când republicanii vor să beneficieze electoral de îngrijorarea alegătorilor legată de costurile mari de îngrijire a sănătăţii.

Astfel, companii precum Cigna şi CVS Health, care negociază discount-uri cu producătorii farmaceutici în cadrul programului guvernamental Medicare, vor continua să beneficieze de discount-urile respective.

Acţiunile Cigna au urcat cu 11%, CVS cu 5%, iar UnitedHealth tot cu 5%.

Titlurile companiilor farmaceutice au scăzut, cu peste 3% în cazul Merck, Bristol-Myers şi Pfizer.

Un analist al băncii de investiţii Baird, Eric Coldwell, a spus că Trump îşi va reorienta reforma către companiile farmaceutice.

Administraţia Trump analizează o reglementare pentru a aduce preţurile unora dintre medicamentele incluse în programul Medicare la nivelul preţurilor mai mici din alte ţări.

Secretarul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Sociale, Alex Azar, a declarat joi că americanii plătesc prea mult pentru medicamente, subvenţionând sistemele socialiste europene. Majoritatea ţărilor europene suportă costurile de îngrijire a sănătăţii cetăţenilor şi negociază direct preţurile medicamentelor.

Azar a mai spus că lucrează împreună cu Trump pentru a permite importurile de medicamente mai ieftine din alte ţări, măsură susţinută de preşedinte, dar respinsă de producătorii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.