Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă se confruntă cu SCURGERI DE INFORMAȚII: Ce a apărut în presă despre conversația dintre Donald Trump și Vladimir Putin

Vladimir Putin Donald Trump

Casa Albă încerca miercuri să îl identifice pe autorul unor stânjenitoare scurgeri de informaţii în presă potrivit cărora consilierii lui Donald Trump i-ar fi cerut, în zadar, să nu îl felicite pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea sa în funcţie, relatează AFP.

Potrivit cotidianului The Washington Post, preşedintele american l-a felicitat marţi la telefon pe omologul său rus, în pofida unor avertizări din partea consilierilor săi, inclusiv a unei note ce indica explicit, cu majuscule, ''A NU-L FELICITA'' (pe Putin).

Citește și: Se anunță creșteri salariale de 20%: Ce angajați de la stat sunt vizați

Scandalul iese cu atât mai mult în relief cu cât climatul este deosebit de tensionat la Casa Albă, unde domneşte o atmosferă de suspiciune după valul de plecări şi demiteri din ultimele luni.

Un responsabil american a declarat pentru AFP că se fac eforturi pentru identificarea autorului scurgerilor de informaţii, în timp ce un alt responsabil a sugerat o astfel de faptă ar putea fi ilegală dacă documentele în cauză sunt clasificate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Ce l-a răpus pe Andrei Gheorghe – trebuia să se opereze

''L-am felicitat pentru victoria sa electorală'', a povestit Trump marţi după-amiază din Biroul Oval, evocând convorbirea sa telefonică matinală cu Putin. Subliniind faptul că a fost ''o conversaţie foarte bună'', Trump a avansat ideea unei posibile viitoare întâlniri cu Putin.

AFP comentează că atitudinea lui Trump faţă de Putin este atent urmărită de la sosirea sa la putere, în contextul unei anchete a procurorului special Robert Mueller, care încearcă să stabilească dacă a existat o complicitate între Moscova şi echipa magnatului imobiliar în timpul campaniei prezidenţiale.

Citește și: Simona Halep renunță la una dintre afaceri: Ce vrea să ridice în locul imobilului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.