Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Artcurial din Paris a scos la vânzare patru opere ale lui Banksy

 Banksy

Patru opere ale artistului Banksy sunt scoase la licitaţie miercuri, la casa Artcurial din Paris, şi toate măsurile de precauţie au fost luate pentru a preîntâmpina o nouă provocare, care nu este exclusă, mai ales după evenimentul din această lună de la Sotheby's, când tabloul "Girl with Balloon" s-a autodistrus parţial, informează News.ro.

"Aşteptăm liniştiţi vânzarea, dar dacă trebuie să se întâmple ceva, nu va fi o repetare", estimează pentru AFP Arnaud Oliveux, expert, însărcinat cu vânzarea.

Printre numeroasele loturi, trei serigrafii şi un obiect (un şobolan din răşină care ţine o pensulă) ar trebui să fie adjudecate.

La începutul lunii octombrie, autodistrugerea parţială în faţa publicului a unei opere, imediat după achiziţia sa pentru suma de 1,042 milioane de lire sterline (1,185 de milioane de euro) la Sotheby's Londra, a stârnit nelinişte pe piaţa de artă.

Această reproducere în vopsea actrilică şi aerosol a uneia dintre cele mai cunoscute opere ale lui Banksy, înfăţişează o fetiţă care lasă să zboare un balon roşu în formă de inimă.

Chiar după ce a fost adjudecată pentru 1,042 de milioane de lire sterline, pânza a trecut parţial prin partea inferioară a ramei, decupată de lamele fine verticale.

Misteriosul artist din Bristol care îşi menţine anonimatul a revendicat acest eveniment pe piaţa de artă, dorind să denunţe "comecializarea" sa. Lucru care nu a împiedicat ca opera să devină şi mai valoroasă, la peste două milioane de euro.

În toate ipotezele, au existat complici ai lui Banksy în sală pentru a declanşa bateria care a permis autodistrugerea tabloului. Dacă nu a fost chiar Banksy, s-a speculat.

"Banksy nu a distrus o operă în timpul unei licitaţii, el a creat una", a subliniat atunci responsabilul casei de licitaţii, Alex Branczik. El a precizat că opera a fost redenumită "Love is in the Bin" (Dragostea este în coşul de gunoi) după acest eveniment. Noua lucrare a fost expusă pentru public în sediile Sotheby's de la Londra, pe 13 şi 14 octombrie.

Originar din Bristol, Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru graffiti-urile amplasate în diverse oraşe ale lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.