Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa de licitaţii Artmark a deschis filiale în Croaţia şi Bulgaria

artmark

Casa de licitaţii A10 by Artmark anunţă deschiderea a două filiale, una în Bulgaria la Sofia, cealaltă în Croaţia la Zagreb.

Casele de licitaţie A10, deschise la Sofia şi la Zagreb, urmează să desfăşoare o activitate profesională de promovare culturală prin organizarea de expoziţii şi licitaţii tematice de artă şi obiecte de colecţie, informează News.ro.

Primele licitaţii de artă, dedicate artei naţionale croate şi bulgare, istorice şi contemporane, se vor organiza pe platforma Artmark Live 2.0 în primăvara-vara anului 2023.

Prin extinderea activităţii sale profesionale în Bulgaria şi Croaţia, Casa de licitaţii A10 by Artmark îşi confirmă angajamentul faţă de un model pluralist, liberal şi democratic de dezvoltare socială a culturii, la care în ţara noastră A10 a contribuit consecvent în ultimii cincisprezece ani, cu privire la arta şi identitatea culturală românească.

În acest fel, Casa de Licitaţii A10 by Artmark îşi propune să contribuie, prin sistemul de valorizare specific cadrului de licitaţie publică de artă, la organizarea modernă şi transparentă a pieţelor de artă vecine şi la agregarea unei economii culturale reprezentative pentru arta şi istoria specifice Estului Uniunii Europene. Totodată, integrarea va permite recuperarea şi repunerea operelor de artă şi obiectelor de colecţie în circuitul economic şi cultural, contribuind astfel la refacerea circuitului natural al operelor de artă în societate, pe care comunismul l-a distrus în ţara noastră, în Bulgaria şi în Croaţia şi care s-a păstrat intact, în cadre pluraliste, liberale şi democratice numai în Vestul Uniunii Europene. Vedem acţiunea noastră ca o contribuţie la refacerea acestei unităţii pluraliste şi liberale a unei Europe a libertăţii şi a creativităţii.

Casa de Licitaţii A10 by Artmark este liderul pieţei româneşti de artă şi se poziţionează pe locul 2 în topul caselor de licitaţie est-europene (în termeni de cifră de afaceri şi cotă de piaţă). Astăzi, principalul operator cultural privat din România selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, organizând lunar 5 evenimente de licitaţie în cadrul cărora sunt promovate la vânzare publică peste 1.000 de opere de artă sau obiecte de colecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.