Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Judeţeană de Pensii Vrancea are de recuperat de la pensionari, pentru anul în curs, peste 200.000 de lei

pensii plata

Casa Judeţeană de Pensii Vrancea a emis, pe parcursul anului 2019, un număr de 168 de decizii de debite reprezentând drepturi de pensii încasate necuvenit, în valoare totală de peste 200.000 de lei, potrivit reprezentanţilor instituţiei, anunță AGERPRES.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

"Pe parcursul anului 2019, au fost emise un număr de 168 decizii de debite reprezentând drepturi de pensii încasate necuvenit, în valoare de 202.349 lei. Debitele provin din faptul că anumite persoane care beneficiază de pensie de invaliditate sau sunt pensionaţi anticipat s-au aflat într-o stare de incompatibilitate, aceştia încasând în acelaşi timp şi pensie şi salariu. La nivelul Casei Judeţene de Pensii Vrancea se intersectează lunar bazele de date a acestor două categorii de pensii cu salariaţii, iar în urma acestui proces rezultă persoane care realizează venituri din ambele surse, pentru care se instituie decizii de debit", a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Casei Judeţene de Pensii Vrancea, Adrian Juravle.

Potrivit sursei citate, aceste debitele se recuperează din pensiile viitoare, în procent de maxim 30% din pensie, până la recuperarea debitului total. În cazul în care debitul nu se poate recupera în 36 de luni, debitele sunt trimise către ANAF, pentru recuperare.

În anul 2019 au fost recuperate sume în valoare totală de în total 280.903 lei. Alte 24 de dosare, cu debite rămase de recuperat în valoare de 45.452 lei, au fost predate spre executare silită de către organele ANAF.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

La data de 30 septembrie 2019, în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Vrancea figurau un număr de 91 de debitori, valoare totală a sumelor de recuperat fiind de 198.208 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.