DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Casa Regală a anunțat programul OFICIAL al funeraliilor Reginei Ana / FOTO

regina ana

E oficial! Reprezentanţii Casei Regale au decis programul funeraliilor Reginei Ana.

Marți, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, Salonul Oficial. La ora 15.55, va avea loc un serviciu religios. După ceremonie, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Marți, 9 august, la ora 17.30, corpul neînsuflețit al Reginei va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

CIteşte şi: Casa Regală anunță că Regele Mihai NU vine la înmormântarea Reginei Ana

Miercuri, 10 august, programul vizitei oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș este următorul:

- Ora 10-12: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

- Ora 12-14: Reprezentanții Instituțiilor Statului.

- Ora 14-16: Instituția Prezidențială, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova.

- Ora 16-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

La ora 18.30, corpul neînsuflețit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 – 53). Miercuri, 10 august, la ora 20.30, corpul neînsuflețit al Reginei va ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului, anunţă casa-regala.blogspot.ro.

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat

Joi, 11 august și vineri, 12 august, de la ora 8 la ora 22, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este liberă.

Sâmbătă, 13 august, în Sala Tronului, la ora 10.30, va avea loc un scurt serviciu religios. La ora 10.55, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, chiar în fața palatului conform schemei atașate (Schema 1 – Piața Palatului Regal). La ora 11, va avea loc o ceremonie religioasă. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. La ora 11.30, sicriul va fi așezat în mașina mortuară. De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire și nu se va face slujbă religioasă. De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, în intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități. Televiziunea Română va transmite în direct ceremonia din Sala Tronului, de la ora 10.30 și va oferi semnalul transmisiunii tuturor instituțiilor de presă. Accesul auto în Piața Palatului Regal va fi restricționat, în ziua de sâmbătă, 13 august, începând cu ora 24, conform schemei atașate (Schema 1 – Piața Palatului Regal).

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Sâmbătă, 13 august, la ora 15, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeș. Ceremonia se va desfășura în două părți: ora 15.00-15.50, în fața Noii Catedrale, ora 15.50-16.10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.