Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Regală, anunț OFICIAL: După decesul Regelui Mihai, Principesa Margareta va avea statut de regină

ziuaconstanta.ro
principesa margareta

Casa Regală a României a precizat, mercuri, într-un comunicat de presă, că principesa Margareta va avea statut de regină, după moartea Regelui Mihai.

„Casa Regală a României este guvernată de statut şi de tradiţie. În conformitate cu Ordinul Majestăţii Sale şi cu toate cerinţele moderne, aceste norme fundamentale, promulgate de mână Regelui Mihai I, Şef suveran al Casei Regale a României, prin Graţia Lui Dumnezeu, rege încoronat al României şi jure sanguinis Mare Maestru al Ordinelor şi Decoraţiilor Casei Regale a României, au intrat în vigoare la 30 decembrie 2007. Acest document îşi va primi validitatea şi puterea la momentul semnăturii, de mâna Regelui. Prin acest document, toate statutele precedente şi toate privilegiile, apelativele, titlurile, rangurile şi drepturile dinaştilor sau ale descendenţilor lor, sunt revocate. Tradiţiile noastre de familie includ şi vor include întotdeauna credinţa creştin ortodoxă, care va servi drept principiu călăuzitor în toate deciziile viitoare. Păstrând respect pentru libertatea de credinţă şi de conştiinţă a individului, toţi membrii dinastici ai Familiei vor aparţine ritului creştin ortodox. Rugăm pe Dumnezeu să protejeze Familia noastră Regală, ţara noastră şi Biserica noastră”, se precizează în „Normele Fundamentale ale Casei Regale”, postate pe România Regală.

Guvernul umflă bugetul statului paralel / ANALIZĂ

În primul articol se precizează: „Casa Regală a României este o comunitate de familie autonomă înfiinţată şi organizată pe baza prevederilor acestui atatut dinastic, de acum în vigoare. Ea va fi compusă din membri prin naştere sau membri prin căsătorie, numai după cum este stabilit de acest document.”

Ameninţare cu bătaia în Parlament! Deputatul 'mitralieră' către un deputat USR: 'Dacă vrei, discută cu mine în privat, tu şi toată gaşca voastră'

Al doilea articol prevede că moștenitorul Casei Regale devine, automat, rege sau regină.

„Şeful Casei Regale a României, potrivit tuturor practicilor şi convenţiilor de astăzi, este de jure sau de facto suveran, în termeni de autoritate asupra Casei Regale a României, la orice moment. Imediat după decesul Şefului Casei Regale a României, fără vreo proclamaţie ulterioară, moştenitorul evident sau moştenitorul prezumptiv, în funcţie de cine va fi în viaţă şi primul în linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipă titlul şi apelativul de Rege sau Regină, indiferent de poziţia familiei că dinastie domnitoare sau ne-domnitoare şi indiferent dacă, mai târziu, va alege sau nu să nu folosească un asemenea titlu sau apelativ.”

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la ora 13.00, în locuința sa din Elveția. Avea 96 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.