Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casele de schimb valutar din capitala Kazahstanului și din Alma Ata au suspendat vânzarea de valută

Wikipedia
Kazahstan Rusia

Casele de schimb valutar din capitala Kazahstanului, Nur-Sultan și din cel mai mare oraș al țării, Alma-Ata, au suspendat luni vânzarea și cumpărarea de dolari, scrie agenția rusă Interfax.

"În prezent, casele de schimb valutar nu vând și nici nu cumpără valută", a declarat Archin Galimbayev, președintele Asociației Birourilor de Schimb Valutar din Kazahstan, pentru Interfax.

Luni, Banca Națională a Kazahstanului a decis schimbarea regulilor de tranzacționare, menționând că acestea sunt măsuri temporare care vor minimiza presiunea din partea factorilor geopolitici externi asupra pieței valutare și a stabilității financiare din țară.

Banca Națională a Kazahstanului a mai raportat că luni ar putea fi luată în considerare problema suspendării totale a tranzacționării valutare.

Duminică, Banca Națională a Kazahstanului anunțase că este pregătită să intervină pe piața valutară, dacă va fi necesar, volumul și frecvența intervențiilor urmând a depinde de situația de pe piața valutară internă.

În săptămâna 21-25 februarie, Banca Națională a Kazahstanului a avut intervenții valutare în valoare de 176 milioane dolari, a crescut dobânda-cheie de la 10,25% la 13,5% și a anunțat un program de protecție a depozitelor bancare care prevede acumularea de compensații (premii) la depozitele persoanelor fizice, banii pentru acest program fiind susținuți de bugetul Statului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.