Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Castelul de la Versailles se redeschide de sâmbătă, după aproape 3 luni de pauză

versailles

Castelul de la Versailles, emblematic pentru Franţa şi cel mai vizitat din lume, va fi redeschis sâmbătă, după 82 de zile de izolare, fără însă turişti americani şi asiatici care reprezentau 30% dintre vizitatori, scrie AFP.

Înainte, domeniul acumula 87% din venituri din autofinanţare, 70% din resurse proveneau din biletele vândute. 80% dintre vizitatori proveneau anual din străinătate: "un model economic s-a prăbuşit", a spus Catherine Pégard, preşedinte al instituţiei publice, potrivit news.ro.

Citește și: Pandemia a LOVIT în piața imobiliară: cu cât au SCĂZUT prețurile imobilelor din marile orașe

"Ministerul Culturii este conştient că Versailles, la fel ca Luvrul, are nevoie de susţinerea statului. Este o problemă. 68 dintre companii sunt implicate în numeroase domenii în sit. Şi, în jur, este un întreg ecosistem", a explicat ea.

De sâmbătă, vizitatorii vor parcurge din nou castelul (doar 500 de vizitatori pe oră), grădinile, imensul parc şi domeniul Trianon până la domeniul Marly.

Fântânile muzicale vor putea fi admirate de la deschidere.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

"500 de vizitatori pe oră, adică 4.500 pe zi. În iunie 2019, au fost 27.000 de vizitatori pe zi", a afirmat Pégard.

Casa de bilete cu rezervări orare obligatorii va permite reglarea fluxului de vizitare şi cumpărarea de tichete online este încurajată. În muzeu, masca va fi obligatorie pentru persoanele cu vârste de la 11 ani şi parcursul va urma un sens de circulaţie unic.

Cele mai mari spaţii şi cele mai cunoscute, precum Marile Apartamente, Sala Oglinzilor şi Marele Trianon vor fi accesibile fără ghid. Dar cele mai fragile, precum Micile apartamente regale, Opera regală sau Micul Trianon vor putea fi vizitate doar cu muzeografi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.