Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câștigătorul Grammy John Legend lansează o nouă platformă NFT pentru muzică și artă

malta.bc.events
criptomonede industria muzicala

Cântărețul și compozitorul american John Legend își consolidează poziția în rândurile celebrităților care se adună în lumea jetoanelor nefungibile (NFT), ajutând la lansarea unei noi platforme NFT pentru muzicieni și alți animatori, conform cointelegraph.com.

Platforma numită OurSong permite artiștilor să își valorifice și să-și vândă lucrările, acordând cumpărătorilor privilegii precum accesul la muzică nelansată și la camere de chat private.

„Toată lumea poate transforma acum poveștile, muzica, fotografia și orice fel de artă în cărți de schimb NFT numite Vibes”, se arată în platformă. „Vibes vă permit să deblocați actualizări exclusive și să accesați comunități private de chat unde puteți întâlni pe alții cu gânduri similare.”

Legend va acționa ca Chief Impact Officer, însărcinat cu atragerea artiștilor emergenti și a bazelor lor de fani.

Într-un interviu pentru Bloomberg, Legend a spus că, deși își petrece cea mai mare parte a energiei mentale gândindu-se la muzică, speră că platforma va ajuta la conectarea oamenilor.

„Când mă gândesc la ceea ce vreau să fac, încerc să mă implic în proiecte care cred că vor face lumea mai conectată.”

Nume cunoscute atașate proiectului, inclusiv cofondatorul serviciului de streaming de muzică digitală KKBOX, Chris Lin, care va servi ca CEO al noii companii. Cofondatorul platformei de streaming video în direct Twitch, Kevin Lin, și fondatorul companiei de capital de risc Cherubic Ventures, Matt Cheng, se vor alătura, de asemenea, echipei.

Potrivit Lin, platforma nu va cere utilizatorilor să aibă un portofel cripto. Conform Termenilor și condițiilor, puteți cumpăra Vibes doar cu OurSongDollars (OSD). „Puteți depune OSD în OurSong cumpărându-l cu un card de credit, card de debit, plată bancară sau USD Coin depus în portofel pe blockchain-ul Circle”, se spune.

Muzicianul și co-fondatorii săi nu au oferit detalii financiare suplimentare despre proiect.

Aceasta nu este prima incursiune a lui Legend în lumea NFT-urilor. În mai 2021, Legend a fost anunțată ca partener al platformei NFT „OneOf” printre oameni ca Doja Cat și Whitney Houston.

Nici el nu este prima celebritate care s-a scufundat în lumea NFT-urilor și a criptomonedei, deși majoritatea celebrităților aleg să-și bată propria colecție în loc să creeze o întreagă platformă.

O excepție notabilă este campionul la Super Bowl Tom Brady , care a lansat o platformă NFT axată pe sport numită „Autograph” în aprilie 2021.

Deși multe nume mari sunt dornice să se implice în spațiu – precum Paris Hilton, care a anunțat recent că va renunța la prima sa colecție NFT cu Superplastic – alții nu sunt atât de impresionați.

Cel mai recent, Kanye West a târât lumea NFT într-o postare pe Instagram, scriind „„Nu-mi cere să fac NFT af*cking.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.