Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât costă un post de ambasador în administraţia Obama

obama

Adevărul:

Donaţiile generoase  pentru organizaţia de susţinere a actualului preşedintele american şi pentru Partidul Democrat le-au deschis multor americani cu bani calea către posturi guvernamentale şi de ambasadori în timpul administraţiei Obama potrivit hacker-ului Guccifer 2.0. care a dat din nou „spargerea“ la Partidul Democrat american.
După cum indică documentele care au căzut în mâinile hackerului Guccifer 2.0, principalii donatori la Comitetul Naţional Democrat (DNC)  au primit importante posturi guvernamentale în administraţia Barack Obama
Potrivit documentelor piratate, Matthew Berzun, care a plătit 1.907.100 de dolari Partidului Democrat şi 1.174.430 de dolari Organizing for Action (OFA), o organizaţie care reuneşte susţinătorii preşedintelui american, a fost numit ambasador în Regatul Unit. Kirk Wagar  a oferit 825.000 de dolari pentru democraţi şi 1,3 milioane OFA înainte de a fi numit ambasador în Singapore.
Printre alte nume figurează şi cel al lui Julius Genachowski, preşedinte al Comisiei Federale de Comunicaţii între 2009 şi 2013 care a donat 792.650 de dolari la partid şi 2.628.169 de dolari la OFA. Dennis Kucinich, fost congresman american recunoaşte: „Avem un sistem politic care încurajează donaţiile generoase pentru a fi în cărţi, iar cei care o fac sunt adesea răsplătiţi cu posturi guvernamentale.

Ziarul Financiar:

Investitorii şi speculatorii au ignorat măsurile de temperare ale Beijingului şi au pompat bani, ducând la accelerarea la 6% în august a creşterii investiţiilor în imobiliare.
Alţii, mai prudenţi, atenţionează că această febră a datoriei, chiar dacă nu va scăpa de sub control, va lăsa creşterea economică cu sechele.
Încetinirea brutală a economiei chinezeşti, a doua ca mărime din lume, a destabilizat deja ţările emergente producătoare de materii prime şi comerţul mondial.
Creditele noi pe termen mediu şi lung contractate de gospodării au cres­cut în august cu 32,2% faţă de luna simi­lară a anului anterior, cel mai rapid avans din 2010. Aceste credite repre­zintă mai ales ipoteci, iar saltul ameţitor suge­rează că oamenii se grăbesc deoa­rece se aşteaptă la înăsprirea condiţiilor de creditare şi de achiziţionare a locuin­ţe­lor, se arată într-o analiză a Credit Suisse, citată de Business Insider.
De asemenea, şi vânzările de active imo­biliare au crescut foarte rapid în au­gust, cu aproape 32% faţă de luna simi­lară din 2015. Mai mult, în cele mai multe din oraşele mari preţurile locuin­ţe­l­or au crescut.
Datele nu exacerbează doar teme­rile că se umflă o bulă imobiliară, ci şi pe cele că aceste evoluţii întunecă per­spec­tiva pe termen lung a economiei chi­ne­zeşti, potrivit Deutsche Bank.
„Credem că se umflă o bulă imo­bi­liară în unele oraşe. Am crezut că guvernul a început să înăsprească con­diţiile de creditare şi să limiteze riscurile formării unei bule în această vară, dar vânzările de proprietăţi şi-au revenit în iulie şi august, iar piaţa terenurilor a cotinuat să crească. Guvernul a ales să tolereze boom-ul din sectorul imobiliar. Aceasta poate ajuta economia pe termen scurt, dar presupune riscuri macro ridicate pe termen lung”, explică un analist al Deutsche Bank.
Menţinerea în formă bună a pieţei proprietăţilor imobiliare este esenţială pentru oficialii chinezi deoarece prăbu­şirea ei poate sufoca avansul economic şi crea instabilitate socială. Piaţa locuin­ţelor este un motor important al creş­terii creditării, al cererii pentru materii prime şi al angajărilor. Creşterea credi­tării din august a stimulat vânzările de active imobiliare, dar a mişcat doar mar­ginal investiţiile pri­vate, ceea ce scoate în evidenţă cât de dificil este pentru politicieni să alimen­teze creşterea economică fără să exacer­beze pericolele care derivă din acu­mu­la­rea datoriei.
Creşterea investiţiilor private în active fixe a stagnat la 2,1%, un nivel scăzut record. La câteva luni după ce o „persoană cu autoritate“, neidentificată, a spus despre China, într-un interviu pentru Ziarul Poporului, o publicaţie a Partidului Comunist, că trebuie să înfrunte pericolele aso­ciate cu creşterea nivelului dato­riilor, autorităţile încearcă să găsească cum să facă acest lucru fără să frâneze creşterea eco­nomică.
Des­cu­ra­jator este că există puţine sem­ne că auto­rităţile progresează în împli­nirea pro­misiunilor că vor rezolva pro­blema excesului de capacitate din in­dus­trie – esenţa eforturilor pre­şedin­telui Xi Jinping de a restructura eco­nomia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.