Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât ar costa un vot în Transnistria (Radio Chișinău și TV8)

Deschide.md
Transnistria Tirapol

Radio Chișinău anunță, duminică, o prezență masivă la urne a locuitorilor din regiunea separatistă Transnistria, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, relatează Radio Chişinău.

Postul de radio relatează, citând martori, că alegătorii transnistreni ar primi bani pentru votul lor.

La Varniţa, la cele patru secţii de votare s-au format cozi de zeci de persoane care aşteaptă să-şi exercite dreptul la vot, chiar de la primele ore ale dimineţii, după cum a relatat o echipă de jurnalişti moldoveni de investigaţie. De asemenea, coloane de zeci de maşini erau parcate în preajma secţiilor de vot din Varniţa.

"Am auzit că fiecare care vine la vot primeşte 200 de ruble, iar şoferul care îi aduce - câte patru oameni în autoturism -400 de ruble pentru o rută", le-a mărturisit jurnaliştilor de la Chişinău un localnic din Transnistria.

Jurnalişti de la site-ul specializat Zona de Securitate au transmis de la faţa locului că au informaţii veridice potrivit cărora angajaţilor fabricii de textile Tirotex din Bender/Tighina li se oferă un bon dacă vin să voteze, în timp cei de holdingul Sheriff o sumă de aproximativ 25 de dolari de persoană.

"Am auzit şi că se oferă 500 de ruble fiecărui om care vine să voteze", spune unul dintre jurnalişti, citaţi de Radio Chişinău.

Postul de televiziune TV8, din Chișinău, a transmis că o companie de transport care operează tur-retur din Federaţia Rusă în Republica Moldova a anunţat că va oferi gratis vouchere în valoare de 1000 de ruble ruseşti, echivalentul a 246 de lei (moldoveneşti) celor care pe 11 iulie vor călători din Moscova sau Sankt Petersburg spre Republica Moldova şi invers. Pentru a obţine aceste vouchere, persoanele interesate trebuie să vină la adresele indicate de companie, care coincid cu adresele secţiilor de vot din Moscova şi Sankt Petersburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.