Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de sigure sunt spitalele într-un 'stat eșuat'? Răspunsul lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis romania educata

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, întrebat dacă spitalele din România sunt sigure, că „așa cum sunt” ele funcționează pentru că au un personal „dedicat” pentru a proteja pacienții.

„Avem foarte mulți specialiști foarte buni, avem medici foarte buni, personal medical foarte bun și ei au toată admirația și considerațiunea mea. Dar, din cauza crizei sanitare care pune o presiune nemaiîntâlnită pe întregul sistem de sănătate, pe spitalele din România, din păcate, am avut accidente. Dar aceste accidente în unele accidente, în unele situații, ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri s-ar fi respectat. Este absolut regretabil și ultima catastrofă pe care am avut-o la Constanța arată că pe de o parte medicii stau 24 din 24 ca să îngrijească bolnavii și pe de altă parte, dintr-un accident se pot întâmpla astfel de catastrofe”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că, așa cum sunt ele, spitalele din România funcționează cu un personal dedicat și care lucrează pentru a proteja pacienții și pentru a-i face bine.

În același timp, situația precară a bazei materiale din majoritatea spitalelor este cunoscută președintelui și afirmă că alături de guvernul liberal, dar „în special în Guvernul Cîțu”, au fost găsite soluțiile, în PNRR și în fondurile europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.