Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât mai multe generatoare, singura soluție pentru ca Ucraina să poată trece iarna

The Guardian
soldati iarna ucraina

Întreprinderile ucrainene au importat aproximativ o jumătate de milion de generatoare de energie electrică, dar țara are nevoie de alte mii de generatoare mai mari și mai puternice pentru a trece peste iarnă, a declarat prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal, anunță Mediafax.

Ucraina a suferit numeroase întreruperi de energie și pene de curent din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii sale energetice începând din octombrie.

Operatorul de rețea ucrainean Ukrenergo a declarat vineri, după ultimele atacuri aeriene rusești, că timpul de reparații va fi mai lung decât după atacurile anterioare și că va fi nevoie de mai mult timp pentru a restabili energia electrică, conform Sky News.

În timpul unei ședințe de guvern, Shmyhal a declarat că va fi nevoie de mai multe generatoare pentru Ucraina în lunile de iarnă.

El a spus: "Întreprinzătorii ucraineni mici și mijlocii au importat deja 500.000 de generatoare de mică putere. Dar pentru a trece iarna vom avea nevoie de aproximativ 17.000 de generatoare mari și industriale. Sperăm să acoperim o parte din aceste nevoi cu ajutorul partenerilor noștri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.