Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câtă apă trebuie să bem zilnic? Mihaela Bilic sparge tiparele: Ce e prea mult strică!

Facebook
Mihaela Bilic

Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic minim doi litri de lichide - Cam așa sunau recomandările medicale făcute zilnic în spoturi TV. E bine sau nu să bem apă și mai ales să ne forțăm dacă nu ne este sete? unii medici spun că da, majoritatea oamenilor însă ignoră complet recomandările.

Medicul Vlad Ciurea, care recomandă consumul a doi litri de apă pe zi e contrazis de celebra nutriționistă Mihaela Bilic

Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles. Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e «zgârcit» cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, explică Mihaela Bilic.

Nutriționista a mai spus că majoritatea alimentelor conțin apă în diverse proporții, pe primele locuri fiind fructele și legumele. Tocmai de aceea, în multe situații apa poate fi înlocuită cu ciorbă, lapte, iaurt, fructe, legume, cafea, ceai, înghețată.

„Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în acea zi, așa că nu vă învinovățiți dacă nu beți multă apă, ca atare. Ce-i prea mult strică, chiar și dacă e vorba de apă”, a mai spus nutriționista.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.