Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă îi solicită lui Iohannis să se delimiteze de legile securității naționale: 'O republică a securiştilor. E grav, e periculos, e iresponsabil!'

Facebook
Cătălin Drulă

Liderul interimar al USR Cătălin Drulă a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să se delimiteze de noile proiecte de lege ale securităţii naţionale care au fost „scrise în dispreţul principiilor şi instituţiilor democratice, ele vor consfinţi o dominaţie absolută a serviciilor secrete asupra vieţii publice româneşti”.

„Împotriva republicii securiştilor. Am atras atenţia încă de la crearea actualei coaliţii de guvernare că avem de-a face cu un Guvern al socialismului cu epoleţi. Sunt dovezi zilnice şi tot mai grave că e vorba nu numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă. Ultimele pe listă sunt proiectele de legi privind siguranţa naţională din care presa a publicat deja pasaje relevante. Aceste proiecte, în spiritul şi litera lor, reprezintă cel mai grav derapaj politic din ultimii ani. Scrise în dispreţul principiilor şi instituţiilor democratice, ele vor consfinţi o dominaţie absolută a serviciilor secrete asupra vieţii publice româneşti. Cetăţenii, companiile, ong-urile şi funcţionarii publici vor fi clasa de jos, iar preşedintele şi serviciile secrete vor fi deasupra legii şi a oricărui control democratic. Klaus Iohannis şi coaliţia sa vor să pună România pe acelaşi palier cu Belarus. O republică a securiştilor. E grav, e periculos, e iresponsabil!”, a scris Cătălin Drulă, vineri pe Facebook.
El i-a cerut şefului statului să se delimiteze de acest derapaj şi să acţioneze cu demnitatea şi responsabilitatea funcţiei pentru care a fost ales.
„Da, e nevoie de modernizarea cadrului legislativ pentru siguranţa naţională. Dar, sub nicio formă, nu putem să ne folosim de asta pentru a crea condiţiile propice unei noi dictaturi. Îi cer preşedintelui României să se delimiteze clar de acest derapaj şi, măcar în al doisprezecelea ceas, să acţioneze cu demnitatea şi responsabilitatea cu care e dator funcţiei şi poporului care l-a ales”, a completat Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.